Nejste přihlášen/a.
Zdravím borci, Co je to nevětší vozidlo, co se týče úložného prostoru, které můžu řídit s řidičákem sk. B tj.do 3,5t ..Nebo které považujete za nejlepší poměr prostor/cena/spolehlivost atp.? Ideálně aby bylo hlavně i dost vysoké, případně může být i otevřené, - malej náklaďák, ...existuje to vůbec? Díky, zdar!
Běžně dodávky ve stylu Fiat Ducato. L3H2 vpohodě. Rozhodující je maximální váha. V H2 se už nemusíš krčit a postavíš se.
Nebo tuším Mitsubishi Fuso.
Maximální HMOTNOST kolego ! Váha je přístroj na určení hmotnosti!
Jinak samozřejmě správná odpo. prostě vše do max hmotnosti 3500kg
Ještě doplním, "naši tesaři" jezdili Hyunday-em tuším H1 nebo H2? nwn, nízká kratší dodávkapo straně regál s materiálem a tesařskými nástroji , s možností i převozu jen trošku delších trámků než je uložný prostor. Spokojenost velká, jako následníka pořídili opět stejný ale o 2? 3? generace mladší.
Další známý pro změnu truhlář si pořídil jetého méďu (Vito? vian? netuším název) koupil když předchozímu skončil operák, se 750tkm, vysoký a tuším střední délky. Dokáže tam převézt veká okna i dveře nastojáka ,...chodí tam bez problému že by se bouchnul do hlavy.
Bear jj
Jen tak mimo soutěž s tehdejším M - malé moto do 50ccm jsem byl nucen jezdit se 13t pásovým vozidlem-na podvalník a ma mádru z podvalu na vagony, celkem asi 25ks OT62 TOPAS. JInak v rámci řízení jsem jezdil s P-V3S, T-148 a T813 pásové mimo Topasů - MT 55, PTS10. To byla ale úplně jina situace!
Takže pokud má jeden na to aby dokázal daný stroj uřídit a nebojí se kontroly PČR pak může s čímkoliv. Ale zase je to protiprávní jednání!Takže doporučuji držet se toho na co mám povolení. nebýt trotl jako zeťák který po zadržení ŘP se nachal posleze ještě 4x chytit za volantem a místo 25 tisíc se pokuty vyšplhali ne asi 80 000kč! a zákaz o půl roku déle než původně mělo být!
A platí to i u lidí?
Když uvidím "pěknou" babu, tak řeknu:" Ta je ale hezká, ta má ale velkou hmotnost!"
Doktor se ptá:"Kolik vážíte, ehm... kolik hmotnostíte? "
@diesel... jako 90 ročník takové stroje nemohu pamatovat . A také jsem ty záludnosti skupin vyřešil. BE a nemusím nic extra řešit
Správně je oboje -kolik vážíte (neboť bezzvážení se noc neví) nebo jakou máte hmotnost. ale nejsme tady jazykový koutek-ale v ORV taky už dávno nepíší váhu ale hmotnost.
A jinak záludnosti skupin neřeším, nemám tažné, nemám vozejk a ani jej nepotřebuji, stačím si s "B" . I s tím jsem co se nezvládnulo s 3d KIA Pro Ceed to jsem odstěhoval ve svém C5 berlině, když se dcera stěhovala přes město. Jinak když je třeba. na hmotnosti nekoukám, ve Š 105 jsem vezl mimo sebe ještě 740kg železa,(do sběru, měla utopená kola do poloviny výšky pneu v blatnících) , Xantia, berline 50m2 silně zátěžové dlažby (odhadem kolem 1t, po nastartování to díky hydropneumatice nikdo nepoznal, že je přeložená!)Takže asi tak nějak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.