Nejste přihlášen/a.
Zdarec,
zajímal by mě Váš názor na Octavii RS, případně Golf GTI/R. Toužil jsem po trojkové Oktávce v RSu, otec si ji pořídil dřív jak já s motorem 2.0 TSI 180 kw čipnutým na 206 kw. Motor je za mě fakt top, táhne hezky, jede hezky...po dálnici, na okresky a do zatáček mi to příjde jako bída. Příjde mi to takový uhoupaný, neochotný zatáčet a netroufnu si s tím tolik, co s Giuliettou QV i když Julča už taky nemá víceprvek oproti 147, tak mi příjde, že oproti Ofci se do toho mohu opřít.
Vzhlédl jsem se v Golfu, i když mi příjde dost nudný vzhledově, ale objevil jsem hezký 7Rko, 2018...2.0 TSI 228 kw, čtyřkolka. Ještě to nemá OPF, oproti Ofci výkon, 4x4 a elektronická ručka/autohold. Týpek za to chtěl 690k, pak šel s cenou dolů na 655k a nakonec šlo auto do Áček...kde mi to aspoň dovezou na pobočku. :D Nerozhoupal jsem se, protože přece jen je to 650 tisíc za 8 let starý auto. A otázkou když ho teď koupil, kolik za rok nebo dva ztratí na hodnotě.
Příjde mi, že u toho koncernu se brutálně připláci za to, že je to RS/GTI/R oproti obyč verzi klidně i 150-200 tisíc. A příjde mi, že ty 2018 auta bez OPF nejsou zas tak o moc levnější než 2020+ s filtrem pevných částic. Je tedy otázkou, jestli se vyplatí si připlácet 150-200k za "sportovní auto" a není lepší si koupit nějakou 1.5 TSI nebo 2.0 se 140kw. Ofce se mi líbí víc jak Golf, ale nenadchla mě jízdníma vlastnostma a Golfa jsem neřídil.
Pak jsem včera na inzerci uviděl Alfu Spidera 2007 s 2.4 JTD. Což mě zaujalo, protože se blíží léto, klimatizace mi nedělá dobře, bývám nachlazenej, mám problémy s jícnem. Tak jsem si říkal, proč jezdit v létě s otevřenýma oknama, když můžu bejt správnej nuzák a koupit si auto bez střechy. :D Ale většinu času jezdím po dálnici a mám obavy, jak jsou takový auta řešený aerodynamicky. Jinak je to 2007, má to 217 tisíc najeto a je to prodávaný pod Mototechnou. Ten Golf je novější, s nižším nájezdem a prodávají ho Áčka. Můj nový mechanik mi tvrdil, že auto pod Mototechnou jsou pyntilich a jsou tam jinak koncipovaný smlouvy zatímco auto pod Áčkama nějaký vady prostě má. Ale kabrio je jenom na léto, bohužel.
Jinak jsem se díval i na KIA, který mají nejlepší cenu/výkon, ale mně se krom těch Alf ty Škodovky líbí, ta 1.5 TSI je za mě povedenej motor. Ale ty ceny jsou kolikrát přestřel.
Trochu zaujatě řeknu, že váhat nad nějakým hothatchem z výše zmíněného, vybral bych si raději i30N.
Nemam nic proti naftovym autum a nemam nic proti kabrioletum, ale kombinace obojiho mi prijde, mirne receno, nestastna...
A resit nejaky koncepce smluv vady a puvod 18 let stareho sportaku/kabrioletu?
Ta pointa byla v tom, že mi bylo řečeno, že auta prodávaná pod Mototechnou jsou hezký, v pohodě a že ty smlouvy tam bývají koncipovány jinak, že auta který jsou prodávaný po Áčkama tak mají nějakou vadu, nebo tam bude něco špatně.
Proto mi příjde zajimavý, že 18 let starý auto s 217k na hrbu se prodává pod Mototechnou a 2018tkový Golf s 62k se prodává pod Áčkama. Byl jsem se podívat na trojkový RS 2019 s 40k km prodávaný pod Áčkama a měla dodělaný lak z kartáčů v myčce a tekl olej z diferáku, takže něco na tom asi bude.
A jinak ano, ta kombinace je dost taková zajimavá. Ale s těma benzínama je to špatný, 2.2 JTS moc nejede a hodně žere, 3.2 JTS není úplně spolehlivý motor, nejsou na něj díly a servis je hodně drahý. Nejlíp z toho vychází 1.8 TBI, ale teď si nejsem jistý jestli se nedával jen do 159/Brera, ale ty jsou v těchto autech poměrně drahý. Ta 2.4 traktor jede slušně, žere kolem 8, akorát dost trpí na praskání hlav...bohužel.
Mototechna je odnož áček, kde prodávají ty největší, jinak už neprodejný vraky. V kupní smlouvě bude napsáno něco ve smyslu, že na autě je potřeba opravit úplně vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.