Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouření v motorovém prostoru

Od: tv3 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, mám motor 1.9tdi 96kw. A někde mi uniká kouř do motorového prostoru na straně turba. Vlnovec je přes půl rokem měneny. Vyměnil jsem i egr ventil včetně trubky na spaliny co jde do egr.
Je možné že je nějaká trubka praskla?
Jeste jeden dotaz jak jsou parohy na motoru a k nim je připojený egr, tak v tom intercooleru jde kouř? Nebo jen vzduch?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Volkswagen, Škodovka, Seat, ..? Do klasického intercooleru by měl jít jen vzduch z "prachového" filtru(z filtrboxu). Turbo bývá od spalin horké(chladí ho ale i olej z motoru), tedy vzduch směřující do spalovací části motoru se průchodem turbem zahřeje, je tedy potřeba ho pro lepší chod motoru v intercooleru ochladit. Únik kolem turba musíš zjistit vizuálně, kde se tvoří saze nebo je připečený olej.

tv3
hodnocení

Volkswagen passat b5.5
tv3
hodnocení

Myslím koler jak jde z parohu přes egr ventil až k turbu
olin
19.05.25 00:23

Toto?

Kouření v motorovém prostoru

tg
hodnocení

Jo to jsou oni
olin

Chladič výfukových plynů, chladič pro zpětné vedení spalin- jsou různé typy chladič výfukovýc/...

tv3
hodnocení

Prostě jdou parohy. Na je je namontovany egr ventil a z egr ventilu jde trubka zpětných splodin a z egru to jde k turbu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]