Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis motorky?

Od: micalin odpovědí: 7 změna:

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli musím mít u přepisu rodiče pokud mi nebylo ještě 15/18 let děkuji ...jedná se o jawa pionýr

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radi*
hodnocení

0x

Samozřejmě ano. Postačí jen jeden z nich. Do 18 let nejsi způsobilý k takovým právním úkonům, které jsou v tomto případě zapotřebí.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

u "přepisu" - zápisu jako vlastníka tě zapíší rodiče, u "přepisu" zápisu jako provozovatele musíš splnit zákonné podmínky, t.j. získat předepsané řidičské oprávnění, nebo alespoň dosažení předepsaného věku, pak ti stačí občanka a "přepis" zvládneš sám

micalin
hodnocení

Chtěl bych se zeptat uplne na celý proces jelikož se v tom vůbec nevyznám... kupím od prodávajícího Jawa 50/20 která nemá STK a není v tom případě asi ani příhlášená ne?... v jakých krocích co musím udělat abych dostal platnou SPZ? Děkuji za vysvětlení :)

nespokojenyurednik

když není přihlášena, nemá značku ani doklady? je tedy odhlášena? Co budeš dělat s odhlášenou motorkou? Tu nikdy nezlegalizuješ...Pokud nemá STK? víš to podle samolepky na značce a zápisu v TP, motorka tedy má značku a velký a malý TP? Je tedy přihlášena...Jak je to tedy?

micalin
hodnocení

Motorka prý má technické papíry ale nemá SPZ tak já nevím

nespokojenyurednik

tak si kup motorku s papíry a značkou tam, kde papéry i značku mají a kde ví

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]