Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesedí pružina v horním uložení

Od: lukyno odpovědí: 7 změna:

Zdravím. Chtěl bych se zeptat jestli jsem nedal novou pružinu špatně, jelikož mi na horní misce nesedí. Dole to sedí. Druhá sedí krásně. Jsou zn. KYB. Označení směru jsem tam nenašel. Díky za rady.

Nesedí pružina v horním uložení

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Je otazkou zda si jí neotočil nekerý nemaj vršek a spodek stejnej
Skus ji otočit
To jestli sedí by melo bejt vidět ještě nez to dáš do auta

hodnocení

0x

Konec pružiny (vpravo od vaší modré šipky) musí sednout do "dorazu", což tady zjevně není! Podle té jediné fotky nelze poznat více.

doplněno 16.05.25 22:03:

To se mi moc nezdá. Mohu poprosit o typ auta?

lukyno
hodnocení

Nahoře doraz není. Ten je dole a tam to sedí.

lukyno
hodnocení

VW Golf 5 1.4 r.v. 2008.

Asi máte pravdu, nemám, co k tomu dodat ani tedy něco více poradit. Je mi líto.
PS: Na rovinu: Kdybych to měl někde v dílně, tak bych si s tím poradil. Bohužel na dálku bez možnosti se na tom fyzicky podílet to neumím, mj. protože VW nepatří mezi mé "oblíbence" a neznám je z hlavy.

bear

Na VW jsem vždy kupoval jen Sachs a seděly. KYB nemám srovnání.

Zkusil bych pružinu navléci spodkem nahoru (přehodit spodek a vršek), zda to sedne lépe.

lukyno
hodnocení

Tak jsem to zkouknul a opačně tam nasadit nejde. Spodek je ovál a na hoře kulatý. Zkusil jsem to sundat a znova nandat a pružina seděla. Zřejmě jsem špatně povoloval stahováky. Když jsem dal tlumič na auto, tak stejně obě dvě trochu popojeli. Asi o 1 mm. Ale na uložení sedí. Tak nevim. Ale přijde mi, že oproto origo ten poslední závit je o trochu kratší. Vybíral jsem je podle barevných proužků na origo pružině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]