Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čističe vstřikování benzin?

Od: dedabrno® odpovědí: 8 změna:

Nějak začíná zlobit vstřikování u Renaultu, motor K4M 838, špatné starty, hláška o servisu... Auto je zánovní, do cca 80tis km, jinak bez závad a problémů, průběžná péče. Nechám vyměnit palivový filtr /průběžný zavěšený v nádrži).Uvažuji, že by se hodilo preventivně nějaké aditivum do benzinu na čištění vstřikovacího systému. Nabídek je mnoho, ale věřit všemu nelze. Lze doporučit nějakou reálně osvědčenou značku čističe?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Ano..VIF benzín aditiv.

hodnocení

0x
A vúbec bych se nebal dat do nádrže celou plechovku Vifu
asd1

Piksla na nádrž u benzínu spíš perly sviním, lepší je málo ale dlouhodobě..

Spíš změřit tlak paliva na liště jestli to neni čerpadlem/ regulací tlaku, Vstřiky spíš ven, stříknout proti akrtonu jak rozprašujou a jestli všechny stejně, když čistit tak v ultrazvuku.. Kabeláž + konektory ke vstřikům..

A taky to může být úplně jinde... Napoví barva svíce jestli to je na jednom válci nebo na všech. Rovnou změřit odtrh, pokud maj termín tak dát nový, osobně mám nejradši NGK nebo Bosch

Zaujímavé. A ako sa meria ten odtrh?

asd1

Špiónama..

Na přesnější měření např. + alobal (ten má 0,02mm, takže si to poskládáš na setiny)

Spárové měrky Man/...

bear

Já už bych se bál dávat celou pixlu. Nedávno jsem měnil palivové čerpadlo a těsnící manžeta z gumy rozpraskaná a kousky měkké jak plastelína, že se dali rozetřít v prstech na černý šmír.

Bear
To jsem u dvacetiletých aut měl i bez pixly VIFu, vnější část rozpadlá zvejkacka a vnitřní rozdrobená kdesi na dně, jednou jsem to musel po vyndání čerpadla dočasně utěsnit gumou z hrdla kg trubky:) Ale auta na plyn, takže nádrž benzínu na rok.
bear

Těžko říct. Na vrakáčích jsem demontoval několik čerpadel z 20 letejch aut a některé rumy KO a některé OK. Vše origo gumky s VAG číslem dílu. Jestli za to mohla éra doby tankování E85 nebo VIFy,... netuším

Ale všeho moc škodí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]