Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymena trmenu

Od: re4zon odpovědí: 11 změna:
Zdravim, nejaky trik jak zabranit vetsimu uniku brzdovky pri vymene prednich trmenu? Nechce se mi svorkovat hadici, udajne ma oplet, ktery se poskodi a nerad bych, aby mi vyteklo pul brzdovky a zavzdusnil se cely system. Jde o superb 1. Diky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mně se osvědčilo naplnit nádobku po okraj, na hladinu dát potravinářskou fólii a zašroubovat víčko. Otevřením odvzdušňovacího šroubku se vytvoří podtlak. Z hadice pak toho už moc nevyteče.

re4zon
15.05.25 09:48
hodnocení

Diky

hodnocení

0x

uplně jednoduše připravíš si k ruce ten novej vytočíš z hadice a hned natočíš novej neuteče skoro nic

napln si nádobku kapalinou a ten novej odvzdušni tak že vytočíš odvzdušnovák a necháš to protejkat

koukáš jak dou bublinky až přestanou jít necháš to ještě cca 10min protejkat pak utáhneš odvzdušnovák a hotovo

jen si hlídáš kapalinu v nádobce

žádná šlapání diag atd v pohodě si to sám zmákneš

re4zon
hodnocení

No blby je ze na trmenu je drzak hadice a cidla a trubka, kterou z nej musim vytocit a to nepujde uplne lehce. Koupit to moc nejde nebo pomerne draho. Potrebuju ten starej sundat, vsechno z nej odmontovat, ocistit a namontovat na novej, coz mi chvili bude trvat, je to vsechny zarostly. Mam obavu, ze mi za tu dobu vytece litr a litat co pul minuty kontrolovat nadobku se mi uplne nechce.
Co ti brani si vytočit hadici natočit nový třmen a nechat ho zavěšeny na hačku na pružině a pote si v poklidu ze starýho zdemontovat co je třeba a přehodit to
re4zon
hodnocení

Brani mi v tom to ze hadice patri na tu kroucenou trubku ktera se musi vytocit v celku, protoze nema prevlecnou matku, ten drzak vadi vytoceni a na aute nejde povolit. Kdyby ta hadice sla rovnou do trmenu, tak se tak blbe neptam a rovnou to udelam ;)
Tak šroubek držaku ukroutíš stejně dáváš novej třmen daš i novej šroub pak cukneš s trubkou aby povolila sundaš třmen vytočíš hadici

asd1
hodnocení

0x
Kuzelovej kolik a zaspuntujes.. buď gumovej nebo z klaciku,nejlíp cerstvej dub.
re4zon
hodnocení

Dik, hadice ma sice kovovy zavit, takze to asi tesnit nebude, ale v kobinaci s gumovou rukavici by to snad mohlo jit.
asd1

Závit je zvenku, díra je hladká.. Vyteče jen pár kapek od sundání hadice než tam vrazíš kolík.. Díra v koncovce je ca 4mm (?), takže kolík prakticky do špičky, úhel tak aby to drželo.. Akorát dát pozor aby jsi špičku kolíku v díře nezalomil.

Rozhodně šetrnější než svorky a hadici rozplácnout *zed* navíc všechno za svorkou pomalu vykape ven...

hodnocení

0x
Pod tlakem brzdovka není pokud se nešlapej na pedál. Maximálně to teče "samospádem"
Vždycky smotam kousíček hajzlpapiru do špičaté šišky a barvu to do závitu kovové hadičky, konec brzdové hadice něčím zafixují, aby byla co nejvýš.
Brzdovka mi z toho nikdy neteče, jen pár kapek celkově.
Papír nasákne, ale nekape to dál.
Hadičky pokroutit prsty na různý strany, tím se otevřou případný praskliny, bývají zpuchřelý i když se jeví na první pohled ok
doplněno 15.05.25 14:29: *Vždycky smotam kousíček hajzlpapiru do špičaté šišky a narvu to do závitu kovové hadičky, konec brzdové hadice něčím zafixují, aby byla co nejvýš.
Je zbytečný tu špičku papíru se snažit návrat hluboko do hadičky,.stačí jen kousíček

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]