Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funkcnost klaksonu Fabia

Od: klakson odpovědí: 8 změna:
Dobry den,
mel bych dotaz ohledne funkcnosti klaksonu ve Skoda Fabia.
Ma troubit ikdyz neni v zapalovani klicek nebo je vypnute? Fungujeme mi jen kdyz je otoceny nebo nastartovano. Je to v poradku?
Dekuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím,

ano je to v pořádku, klíček on - funkční klakson, klíček off - netroubí.

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, patrně to tak máte, ale zrovna tenhle prvek má dle mě fungovat vždy -> člověk nikdy neví, kdy to využije.
Kolikrát jsem byl na parkovišti, už jsem vylézal z auta a vznikla o kousek dál nebezpečná situace, jen jsem natáhl ruku, dal trubku a nic se nestalo.Bez klakson u, kdo ví jak by to bylo.
P.S.: To samé dálková houkačka.
bear

U Forda Focusa MK1 bez klíčku na kontrolky nesvítí ani brzdová světla.

Zrovna jsem to chtěl poznamenat a koukám, že se to netýká jen například Ducata, kde jsem si toho taky všimnul.

@trtr @bear

U Citroënu, Peugeotu klakson jde i bez klíčku. Dálková světla, myslím, taky. U aut podobných let jako Fabia I. Holt ve Škodovce nemysleli.

bear

@martinus... Spíš, jestli to není v rámci EU zas nějaká nová směrnice.

Podobně se totiž ve své době měnil smysl předních mlhovek. Škodovka u starého Favorita měla zapojena přední mlhy tak, že při dalkových světlech se odpojovali relém. U pofaceliftu Favorita už šlo svítit dálkami i předními mlhovkami. Nebo se to týkalo zadní mlhy? Už nevím... je to dlouho.

Škodovka v dnešní době v té 3. tí generaci (Rapid, F3, O3, S3, Citigo) dokáže dle kódování na vývoz upravit nejen smysl klaksonu, aby troubil i bez klíčku, ale třeba u DRL denního svícení, aby svítila v zadu obrysová světla bez RZ světel. Ve střední evropě toto konfigurované pro domácí trhy není a tak DRL svítí jen vepředu bez obrysovek.

Svícení DRL s obrysovým je kódováno na vývoz na sever (Scandinávie)

bear
hodnocení

0x

Ano, to je vpořádku. Klakson jde přes BSG jednotku. Možná kódováním na jiný region by to šlo (USA, Německo, atd...)

U Fabie III, Rapida, ... jde tato funkce normálně přepnout, aby klakson troubil vždy i bez klíčku.

U fabie I jsem to netestoval.

hodnocení

0x

Mě to u fabie 1 takto fungovalo - klakson fungoval když bylo zapnuté zapalování

U Dacie funguje i když klíček není ve spínací skříňce

Asi záleží jak to má který výrobce zapojeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]