Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápis pneumatik do TP

Od: volpint odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám dotaz ohledně disků a pneumatik na autě. Mám na autě nasazené ALU disky o rozměrech 6.5J x 15 H2 ET43 s pneumatikami 195/65 R15.

V TP mám momentálně zapsáno/povoleno : 6.5J x 15 H2 ET43; 205/60 R15 91H, tedy disky jsou v TP zapsané, ale pneumatiky nikoliv.

Můj dotaz zní, zdali je problém jezdit na těchto pneu, ikdyž v TP jsou zapsané dokonce větší nebo jestli pneu 195/65 R15 zapsat společně s disky do TP, případně jak složitý je postup - jestli není lepší pořídit jiné pneu.

Děkuji moc za případnou odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

1x

Zasadne jezdit jen na pneu, ktere jsou zapsany v TP! V pripade nehody pojistovna da od vseho ruce pryc. Auto nezpusobile provozu. Zapsat do TP jiny rozmer o 1 cm sirky prakticky nemozne. Ano, neproveditelne, nerealne. Takze nove pneu.

asd1
hodnocení

0x
Je to problem-technicky nezpusobile vozidlo.
Zlegalizovat=typový list pro ráfek kde je i kombinace který gumy můžou byt, kontrola montáže na STK a pak na dopravce zapsat do technicaku.

makk
hodnocení

0x

Na autě můžete mít jen to co máte v TP. Můžete oslovit výrobce nebo dovozce, který vám za poplatek (před cca 10 lety to bylo 2000.- ) vydá oficiální papír s rozměry všech pneu použitelných na konkrétním autě a pak si můžete nechat dopsat do TP ty, které tam ještě nemáte. Ale nikdo vám nezaručí, že tam budou ty o které vám jde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]