Přátelé, kamarádi. Moje lepší polovička projevila touhu vyměnit letitou Fabii za něco novějšího. Co jsme se tak projeli po okolí aby viděla auta na vlastní oči a nejen na fotkách, tak ji padli do oka dvě auta Ford. V jednom je motor 1.0 EB a ve druhém 1,5 EB. Auto s motorem 1,5 z roku 2018 a litr z roku 2020. Jaké mají dané motory mušky a mouchy? Můžete mi poradit? Moc díky.
1.0 EcoBuřt nebrat! Vezmi buď benzín 1.5 EcoBoost nebo 2.0 EcoBoost. Nebo vezmi naftu 2.0 TDCi (150/180 k) -hodne spolehlivý, má DPF filtr, bude chtít kvalitní naftu. Hlavně s sebou mechanika s diagnostikou, ideál diagnost. přímo na Fordy Hardware diagnostiku OBD Vgate vLinker FS a k tomu program Forscan
Mušky maj oba, a to takový že ekobuřt nebrat. Chlazení, olej v sání a pak si ho cucne, rozvod v oleji a ucpávání sacího koše ol. čerpadla kouskama gumy z řemenu, LSPI = praskající písty a blok motoru v přepážce mezi válcema. Výsledek generálka motoru za ca 50k. Přijchází to i při dokonalé údržbě a stalu jízdy (nutno nešolíchat ale italsky udržovat). Drahá údržba - výměna rozvodů 20 - 50k podle servisu.. atakdále.
Jedou skvěle, ale je třeba mít rezervu minimálně 50 kolíků na ty mouchy..
Nejrozumnější je pořád 1,6 atmosféra ať už variabil nebo bez..
Motor co máš na mysli 1.6 74 kW se vyráběl do roku 2010. Jeho žena chce něco novějšího A co takhle atmosféra 1.5L Dragon I3? Měl by být jednodušší než 1.5 ecoboost. Ale 1.5 a 2.0 ecoboost nejsou na tom špatně co se týká spolehlivosti Hlaveň je to o údržbě, nevytacet studený motory jak prase. Nejezdit na nízký otáčky, zvlášť u přímých vstřiku atd.. Znám týpka co má poruchový motor Alfa 2.0 TS v 156 a má natočeno 270 tkm a je vysmatej
Atmo 1,6 je i v MK3 do 2014 a v 3FL do 2018 (variabil TiVCT)
Ekobuřt 1,5 se taky moc nepovedl...
Za mne Focus čim novější verze tim horší, z Fíků za nejlepší káru pro běžný ježdění považuju MK1 FL, už MK2 je menší, těžší, hůř jede, složitější opravy.. jedinou výhodu má pevnější kastli a o něco míň rezne, dál už spíš jen samý nevýhody..
Tak tohle má auto pro sebe. Mě zatím bohatě stačí co mám. Taky C-MAX, dvoulitr benzín, ten motor si jen přede, i když má najeto 300. Stačí mu jen měnit olej, filtry a občas svíčky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.