Zdravím všechny co vědí, můžu se zeptat začala mi kapat voda zřejmě z chladiče je nutnost okamžitě ho vyměnit nebo existuje alternativní řešení na nezbytnou chvíli? fabia MPI 1,4 dík za info
Prodávají se prostředky na utěsnění chladiče. Nalije se to a utěsní drobné netěsnosti. Mám vlastní zkušenost že to funguje, ale je samozřejmě lepší vadnou součást vyměnit.
U 1,4mpi je pravděpodobnější příčinou těsnění pod hlavou, obvykle má životnost kolem 10 let v zavislosti na intervalech výměny chladicí kapaliny, případně může téct vodní pumpa nabo papírové těsnění pod ní. Nebo je konkrétní únik z chladiče viditelný? Pod víčkem nalévání oleje není šlem? Těsnění pod vodní pumpu stojí desetikorunu, pumpa samotná nižších pár stovek, těsnění pod hlavu kolem dvou stovek + k tomu nová těsnění sání a svodů, případně litr za orovnání dosedací plochy hlavy. Vše lze udělat svépomocí na ulici, chladič taky, aspoň u auta bez klimy na tom nic není.
bear
Taky může kapat výpustní kohout na plastovém kolenu u spodku chladiče. Ale to je tak nepravděpodobné, jako, když kape těsnění vodní pumpy. Pumpa spíš kape servisním otovrem při vadném guferu.
Ten nemusí jen kapat, může i najednou vyletět, jako se mi to stalo při prvním ohřátí motoru, když jsem ho blbě zavřel Za pár vteřin celá nová náplň na ulici
Běžné od cca120,- Kč do cca 250,-Kč. Jsou i držaší. K ceně chladiče připočtěte výměnu/práci a jste podle auta na 2-3 tis. Kč. Nebo doma, ale ta práce. Pro mě jako seniora už skoro nepřijatelné
Jinak mám vyzkoušeno a chladič, ze kterého voda za provozu tryskala velice tenkým proudem z voštiny, už 2 roky bez problému drží.
No mně to vydrželo dokud se auto neztratilo- praskla? prorezla? protimrazová zátka.., posléze chladič. miimálně pět roků bez problémů po použití uatěsnovače. Naproti tomu na dalším autí -topení, tedy radiátor v kabiněcena nového od 700kč do asi1500kč-jeho výměna v servisu kolem desetitisíc = volant a volantová tyč ven z auta, stejně jako celá palubka! a nemaje na toto místo ani asi chuť ) vydržela oprava od výměny kapaliny po výměnu kapaliny , pětiletá výměna.POužil jsem utěsňovač do chladicí kapaliny .V prvním případu utěsňovač jen do vody s nutnosti nějakého nájezdu a poté pak výměna za nemrzku.
No přez mříž masky je vidět kap,kap, okamžitě po doliti do nádržky, pumpa by měla pumpovat při běžícím motoru a tak tekla, všechny kolena a hadice na omak jsou suché, zítra seženu utěsnění chladiče a doliji vodu nechám běžet motor jestli se povede měli jste pravdu, výměna nemrz,kapaliny a termostatu proběhla tuto zimu a klimatizace tam je, topí dobře i radiátor.zatim vám díky za postřehy
bear
Jen doplnění. Kapalina se nikdy neleje na MAX. Leje se zastudena mezi MIN a MAX na šev baňky expanzky (nádobky). Tam, kde je půlen ten míč (nádobka ve tvaru míče).
Pokud to nalejete na MAX, tak za tepla voda vystoupá přes a unikne přepadem a potřísní lak v motorovém prootoru a bude ho žrát. Pak to tam rezne.
Já jsem špatnej příklad, někdy leju i doplna a po zahřátí se to na správnou úroveň srovná samo V motorovým prostoru mám vsechno tak mastný, že by omytí kapalinou snad i prospělo, kdyby s tím hnula
Zase čau chlapi,no nalil jsem to tam po zahřátí motoru nechal 15 min běžet na volnoběh a pak dolil vodu,teklo to teklo dneska jsem zjistil že to neteče ale jen kapky bez běhu motoru,je zapotřebí to zopakovat? dík
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.