Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta vody, chladič

Od: standazoch® odpovědí: 18 změna:
Zdravím všechny co vědí, můžu se zeptat začala mi kapat voda zřejmě z chladiče je nutnost okamžitě ho vyměnit nebo existuje alternativní řešení na nezbytnou chvíli? fabia MPI 1,4 dík za info

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

4x

Prodávají se prostředky na utěsnění chladiče. Nalije se to a utěsní drobné netěsnosti. Mám vlastní zkušenost že to funguje, ale je samozřejmě lepší vadnou součást vyměnit.

hodnocení

2x
U 1,4mpi je pravděpodobnější příčinou těsnění pod hlavou, obvykle má životnost kolem 10 let v zavislosti na intervalech výměny chladicí kapaliny, případně může téct vodní pumpa nabo papírové těsnění pod ní. Nebo je konkrétní únik z chladiče viditelný? Pod víčkem nalévání oleje není šlem? Těsnění pod vodní pumpu stojí desetikorunu, pumpa samotná nižších pár stovek, těsnění pod hlavu kolem dvou stovek + k tomu nová těsnění sání a svodů, případně litr za orovnání dosedací plochy hlavy. Vše lze udělat svépomocí na ulici, chladič taky, aspoň u auta bez klimy na tom nic není.
bear

Taky může kapat výpustní kohout na plastovém kolenu u spodku chladiče. Ale to je tak nepravděpodobné, jako, když kape těsnění vodní pumpy. Pumpa spíš kape servisním otovrem při vadném guferu.

Ten nemusí jen kapat, může i najednou vyletět, jako se mi to stalo při prvním ohřátí motoru, když jsem ho blbě zavřel:) Za pár vteřin celá nová náplň na ulici :(
bear

On je na bajonet,... tak potom jo, no

To muselo pěkně pufnout.:-D

hodnocení

2x
Za mě je jediný správný dat novej chladič
Ty sragory na utěsnění jen zadělaj cladící soustavu a ja bych to tam cpal pouze bylo li by auto na dojetí

hodnocení

Něco málo jsem zaslechl o této variantě, kolik vyjde tahle těsnící kapalina vůči chladici? chladič cca 1000kc

Běžné od cca120,- Kč do cca 250,-Kč. Jsou i držaší. K ceně chladiče připočtěte výměnu/práci a jste podle auta na 2-3 tis. Kč. Nebo doma, ale ta práce. Pro mě jako seniora už skoro nepřijatelné *smich*

Jinak mám vyzkoušeno a chladič, ze kterého voda za provozu tryskala velice tenkým proudem z voštiny, už 2 roky bez problému drží.

No mně to vydrželo dokud se auto neztratilo- praskla? prorezla? protimrazová zátka.., posléze chladič. miimálně pět roků bez problémů po použití uatěsnovače. Naproti tomu na dalším autí -topení, tedy radiátor v kabiněcena nového od 700kč do asi1500kč-jeho výměna v servisu kolem desetitisíc = volant a volantová tyč ven z auta, stejně jako celá palubka! a nemaje na toto místo ani asi chuť ) vydržela oprava od výměny kapaliny po výměnu kapaliny , pětiletá výměna.POužil jsem utěsňovač do chladicí kapaliny .V prvním případu utěsňovač jen do vody s nutnosti nějakého nájezdu a poté pak výměna za nemrzku.

hodnocení

Tak ještě mi povezte o kterou se jedná nemám ponětí prosím a osvětlit mi co je voština?moc vám děkuji pane

hodnocení

No přez mříž masky je vidět kap,kap, okamžitě po doliti do nádržky, pumpa by měla pumpovat při běžícím motoru a tak tekla, všechny kolena a hadice na omak jsou suché, zítra seženu utěsnění chladiče a doliji vodu nechám běžet motor jestli se povede měli jste pravdu, výměna nemrz,kapaliny a termostatu proběhla tuto zimu a klimatizace tam je, topí dobře i radiátor.zatim vám díky za postřehy
bear

Jen doplnění. Kapalina se nikdy neleje na MAX. Leje se zastudena mezi MIN a MAX na šev baňky expanzky (nádobky). Tam, kde je půlen ten míč (nádobka ve tvaru míče).

Pokud to nalejete na MAX, tak za tepla voda vystoupá přes a unikne přepadem a potřísní lak v motorovém prootoru a bude ho žrát. Pak to tam rezne.

hodnocení

To všechno chápu, takže teď když mám tu láhev s tou kapalinou naleji přímo do baňky a dolít vodou?
bear

Klidně. Buď kapalinu a pak dolejt destilkou nebo si to smíchat v kanystru a pak plnit mix do baňky. Lze tak i tak. Systém si to zamíchá sám.

Já jsem špatnej příklad, někdy leju i doplna a po zahřátí se to na správnou úroveň srovná samo :) V motorovým prostoru mám vsechno tak mastný, že by omytí kapalinou snad i prospělo, kdyby s tím hnula :)

hodnocení

Zase čau chlapi,no nalil jsem to tam po zahřátí motoru nechal 15 min běžet na volnoběh a pak dolil vodu,teklo to teklo dneska jsem zjistil že to neteče ale jen kapky bez běhu motoru,je zapotřebí to zopakovat? dík
bear

odkud to teklo?

bear
16.05.25 21:13

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]