Zdravím, prosím o radu k výběru vozidla. Dsg, 1.5tsi Vyplatí se koupit úplně nové když bych si ho chtěl ponechat 10 let? Nájezd 10 tisic km ročně. 1.5tsi? Co Škoda Scala v Monte Carlu? Toyota corolla 1.8 103kw? Nebo vzít něco ojetého, ale co.. Děkuji Vám
Scala, to jsou ty nejhůř utracené peníze za nové auto. Scalu tak maximálně z bazaru.
To je jako koupit Fabii Junior a dát na ní extra mlhovky a sedačky z interiérem Elegance a nazvat to honosně Montenegro.
Co od auta očekáváte, když máte rozpočet 700 tisíc a pak vyberete to nejlevnější od Škody?
Raději bych dnes už volil tu Toyotu.
mshvac
Toyota je to stejné, stejný podvozek. Trochu lepší interiér ale toje tak vše, motor je bez turba, divná převodovka a nejede to tak jak 1.5tsi 110kw s dsg. Scala je mnohem svižnější i přesto, že kvalitnou nic moc. Infotaiment se seká i v Škoda Octavia 4, to stejné VW golf 8
trtr
To bear: Dneska jsou za každé auto ty nejhůř utracené peníze. Všechno menší nebo větší šrot, i u MB a jiných. EU prostě všechno ničí.
bear
Bohužel trtr, je to tak.
Tazatel, tak když máte jasno, tak si tu škodu kupte. Já jen referuji svůj názor, že jsou to spláchnuté peníze do kanálu. Zvláště, pokud plánujete jen na 10 let.
Mě osobně by seděl Proace. Rozhodně mu neklesne tolik zájem vzhledem k užitkovosti MPV jako Scala, které se nárazově bude zbavovat skoro každá firemní flotila a bude jich všude plno.
Konkrétně vám neporadím, ale obecně, pokud máte v plánu najet celkem 70 tisíc za 10 let, koupil bych levnější nebo starší. Já osobně najedu vaše kilometry za méně než 3 roky, takže nevidím smysl utrácet za auto na jízdy kolem komína. A jak píše předřečník, zrovna za scalu v úpravě Monte Carlo.
Jsem skoro 50 let jezdil s manuální převodovkou a automat mi nesedí,ale je to na vás.Koupil bych nové auto/taky vždy kupuji/, ne ojeté,max. předváděcí vůz.Toyota je taky dobrá volba.Koukněte na MG,dobrý vůz za dobré peníze.U ojetého vozu nevíte co to auto zažilo,jak se s tím jezdilo.Kupuji to auto, kde mám i servis v místě bydliště.Spokojen jsem byl s Pežotem,Nisanem,momentálně i Renaultem.Na vůz dostanete 7 let záruku,absolvujete jen prohlídky.
Pocity jsou smíšené u Toyota Corolla vs Skoda scala. Když se ptám lidí co mají Toyota Corolla, říkají, že Scala se jim zdála prostě lepší. U lidí co vlastní Skoda scala zase říkají že je toyota lepší Stojí stejné prachy. Co získám? Doufám, že znáte ceny těchto motorů 1.5tsi 110kw. V Něměcku stojí scala 1.1 milionu. Jastně Scala 1.0 bez výbavy stojí 500tisíc.. Barva 25 tisíc, kola +15 tisíc.
Vyplatí se koupit úplně nové ? - toto je asi ta zásadní otázka...Auto se vyplatí, pokud vám vydělává. Budete jej mít do živnosti? Auto se vyplatí, pokud na něj máte dotace, odpis, využití... Pokud si rozepíšete náklady na nákup/ztrátu hodnoty z nového na ojeté, pojištění, palivo, servis - na 10tis km ročně - pak vám směle sdělím, že taxík po celou dobu vás vyjde levněji a ještě si zaletíte na dovolenou ALL-IN.
Mám podobné malý nájezd jako vy a preferují ojetá mladá vozidla. Třeba vloni jsem kupoval 3 lety Passat s 1.5tsi DSG za 470tis, auto má ještě 2 roky záruku. Jediné co jsem kupoval byli nové pneu a výměna oleje. Předtím jsem měl Audi A3, 3 létě auto s 60tis km, v plné výbavě za 420tis. Není to o tom že bych neměl 800tis na nové, spíše mi vadí ta rychlá ztráta hodnoty.
Za 700 tisíc se teďka nově nabízí Dacia Bigster skoro v plné palbě i se 4x4, a to už je kus auta.
k2
Jste si jist, ze tazatel, ktery vybira 2WD "spalovaci" auto na pomezi male/nizsi stredni, oceni SUV v hybridu, 4x4?
lll
Nejsem si jist vůbec ničím, akorát že chce vydat 700tis. za nové auto, tak jsem mu to nejlepší auto za těchto dvou podmínek připomněl.
k2
A v cem je, prosim, tento zazrak rumunskeho inzenyrstvi nejlepsi?
bear
Třeba v nekvalitě plastových materiálů. Měl jsem nedávno na stole budíky z Dustera a jsou jako z kelímků od jogurtů. Něco, co jsem zažil poprvé. Co oko nevidí, naomak člověk pocítí. Klika dveří mi připomněla Favorita a Š120. Naštěstí pak ty kliky už předělali na normální madlové.
lll
Pane K2, prosím, zkusil byste si prohlédnout konfigurátor Bigsteru dacia.cz/... jestli byste snad přehodnotil svůj názor o zázraku rumunského inženýrství. Kdybych si měl vybírat mezi novou Skalou (jako na potvoru Škodovka zrovínka zase zdražila) a tímhle, tak neváhám, i když jsem v tom ještě neseděl.
k2
@III: Neprehodnotil. Nikdy bych nemel odvahu o necem napsat, ze je to (za danou cenu) cituji: "nejlepsi auto" na zaklade prohlednuti konfiguratoru, aniz bych v tom sedel (natoz jel), mel s tim nejakou (alespon kratkodobou) zkusenost.
Vzhledem k tomu, jak je auto dlouho na trhu a kolik jich realne jezdi mi takoveto hodnoceni zavani reklamou nebo (nesplnenym) snem o koupi...
bear
To raději ojetej X-Trail nebo Quashquai s motorem Renaul 2.0DCi nežli Renault v Dacii.
Zdravím, tazatele. Nejlepší bude obejít základ auto showroom, tj. Škoda/Seat,Citroen/Peugeot/Toyota, Renault/Dacia a Hyundai. Ty lomítka spojují "příbuzné" značky, takže nemusíte být všude. Hlavně bacha na cenu ač dostupnost dílů, cenu servisu. Až budete mít 2-3 vozy, můžeme to rozseknout. Vzhledem k určení, nemusí být nové, co třeba Škoda +?
Koupil bych něco za 300 tisíc a za zbytek jel na dovolenou.
trtr
Asi tak, max 400,ve zvláštních případech 500t, ale více je jen dotování výroby předražených hraček a krámů. Papalášům to nevadí, ti to mění jak ponožky.
Je fakt že za 700tis. už se dá i pěknej ojetej Superb, taky kus auta: auto.bazos.cz/... 700 je hezkej rozpočet, v podstatě si může koupit cokoli, pokud netrvá na novém.
Co si myslíte o Toyota Corolla 2.0 2023 s nájezdem 30tisíc km za 730 tisíc?
chorydnes
S takovým malým najezdem bych bral spíš tu 1.8. Je jednodušší, spolehlivější, menší spotřeba. Ale výkon je horší. Ale bude urcite levnější.ale brát až po faceliftu 2023, dá se lehce vizuálně poznat (třeba vnitřní displej bez koleček a tlačítkem po boku)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.