Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevrácení velkého TP, důvod

Od: km odpovědí: 27 změna:

Dobrý den,
chystám se na STK, nyní z vozíkem, výhledove s osobákem. Nemohu najít velké techničáky, takže jsem došel k názoru, že mi ho na úřadě nevrátili, když jsem měnil bydliště. Od dalšího auta, kde nejsem úřední majitel, ho mám. Co se stalo s velkým techničákem, úřad ho skartuje nebo archivuje? Proč mi ho nevrátili, jaký proto mají důvod? Proč, pokud už není třeba, ho nenechají majiteli vozidla? Ponechali by mi ho, kdybych o něj požádal? Sama STK mi nyní řekla, že by byli radši, kdybych přijel s velkým pokud ho mám. Děkuji. Určitě se to tu už řešilo, ale já tyhle témata moc nesleduji...

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

dataovozidlech.cz/...

Tady ho máte - při přepisech se TP odebírají a nevrací, při změnách možná také... proč jste na úřadu byl?

km
hodnocení

děkuji. "když jsem měnil bydliště"

hodnocení

4x

Jestliže jste od loňska řešil cokoliv na evidenci vozidla, dají Vám nový malý techničák, velký si nechají na úřadě. Pokud požádátem, dají Vám ho, s označením neplatný. Na některýcjh evidencích automaticky vrací techničák zpět.

Důvod? Je to tak v zákoně.

Správně. .Špatně je pouze to,že někde neinformují lidi o tom,že si můžou o "velký TP žádat",aby ho vraceli ..prostě ho ztopí a neinformují...neinformují o možnosti si TP nechat,byť neplatný..On sevi ten neplatný MOOC HODÍ..Díky chybám a nedostatkům..Prostese hraje na to,že každý si má informace a možnosti zjistit sám..
km
hodnocení

doutnak: přesně. já bych čekal, že pokud ta možnost je, že mi ho nabídnou. realita je taková, že se zareguistrujete na úřad na termín, kdy potřebujete něco vyřídit, přijdete tam s vyplněným patřičným formulářem, doklady a to odevzdáte a za nějakou dobu, třeba za 2 týdny tam přijdete pro vyřízenou věc. dají vám nový dokument, ale ty doklady vám už nevrátí všechny a ticho po pěšině... tak kde to jsme... štve mě to, techničák bych si nechal, kdybych to věděl.

007cz
Při jakékoliv změně vám velký technický průkaz zneplatní. K čemu vám bude neplatný doklad?
kdosi

@007cz Platný/neplatný, ty věci co tam jsou zapsané tam jsou pořád - data o autě, co má schválené a jak, kdy bylo na STKčkách, předchozí majitelé, rozměry pneumatik, tažná zařízení, rozvory ... to všechno furt platí, ať je na tom papíru štempl takový, nebo makový.

doklady vám už nevrátí všechny a ticho po pěšině.****proč jste se nezeptal hned, proč Vám nevrátí doklady.

Na zdejší poradně se toto probíralo minulý rok, skoro 1x týdně.

Velký techničák jsem potřeboval jen když jsem šel na technickou. Vůbec ho nepotřebuji. V dnešní elektronické době je to správně. Byť se to někomu nelíbí, jako změna v...

asd1
007 v registru je pořád bordel a v el.technicaku spousta údajů chybí nebo je špatně,typicky rozměry kol apod. Papírový "zneplatneny" technicak je možnost chybu doložit a opravit, jinak musíš znova shánět dokumentaci např typový listy atd.
Bez opravy neprojdes technickou - vozidlo nesouhlasí s technicakem.
El.technicak je kokotina, už nejsou údaje na dvou místech ale jen na jednom. Úředník se uklepne a je to tam, není druhý místo na ověření chyby.
007cz
Asd S technicakem zkušenost nemám u všech aut mám všechno v pořádku, zkušenost mám s ridicakem, na místě asi za 1000,-, propadlej, neplatnej doklad, paní za okénkem mi ho okamžitě ztopila, neplatnej doklad, jezdil jsem 14 dní bez řidičáku. Bude úředník a může akceptovat údaje z neplatneho TP, dokladu?
km
hodnocení

milancukrar: "proč jste se nezeptal hned" nenapadlo mě, že něco, co je mé mi nevrátí.

"Na zdejší poradně se toto probíralo minulý rok, skoro 1x týdně." a tato vaše info má vliv na co?

"V dnešní elektronické době je to správně." co ej správně? Že vám ho bez upozornění vezmou a už nevrátí? To správně enní a nikdy nebude. A nebo digitalizace? Já jsem ale proti digitalizaci nenapsal ani popel. Přece by se nic nestalo, kdyby mi ho s ustřiženym rohem vrátili.

"Je to tak v zákoně" v zákoně se píše, že ho nesmí majiteli úřad vrátit? a proč? většinou zákony mají nějaký opodstatnitelný důvod.

007cz: například k tomu, co píše kdosi. ale je to vlastně úplně jedno k čemu mi bude.

km, je to v předpise uvedeno, že úřad techničák odebere. Na požádání ale vrátí zneplatněný. Stále nechápu, když jdete od okýnka s jedním dokladem, proč jste se nezeptal, proč Vám nevrací techničák.. Není snadnější, nadávat na druhé?

Při technické kontrole, pokud není v elektronickém techničáku vše, podle papírového, tak to vše nahlásí a registr to opraví.¨Když jdete na úřad, zkontrolují co je psáno v papírové podobě a vše doplní do registru.

Takže časem budou všechny techničáky v digitální podobě OK.

km
hodnocení

milnacukrar: "Stále nechápu" věřím, že nechápete. já vám to vysvětlím. řeším plno věcí a nevím kde mi hlava stojí, děti, bydlení, práce, druhá práce, širší rodina, starání se o nemovitosti, prostě nenudím se v důchodu. takže když po 2 týdnech jdu pro vyřízené na úřad, vezmu věci co mi vrátí, protože by mě ani nenapadlo, že mi nevrátí co jsem jim dal a jdu pryč, a jsem rád, že je zase něco vyřízeno. ano, to, zda se změnili nějaké předpisy a zákony nesleduji.

"Není snadnější, nadávat na druhé?" vám přijde že nadávám? mě tohle co píšete uráží, protože já jsem nikde na nikoho nenadával a nenadávám. jen se mi prostě nelíbí, že úředník, když je nějaká novota, mi neřekne, že tu ta možnost je nebo že minimálně neřekne, že už mi něco nevrátí. (tento úřad se řešil už víc jak před rokem)

aktuální zkušenost, není to úřad, ale obchod. byl jsem vrátit zboží, to mi bylo spočítáno a vypočítána částka, kolik mi obchod vrátí. byl jsem poslán na pokladnu, kde mi měli částku vyplatit. vystál jsem frontu. když jsem řekl, že bych to rád na kartu, bylo mi řečeno, že to na pokladně nejde, že jsem si o to měl říct tam, kde mi spočítali tu částku. když jsem se zeptal jak to mám vědět, bylo mi řečeno, že jsem měl být pracovnicí upozorněn, že mi to mělo být nabídnuto. nestalo se. úředníci se stále chovají bohužel jako úředníci, nechovají se jako naši zaměstnanci, nechtějí člověku pomoct, jen si odpracovat a jít domu. v obchodech mi zase přijde, že zaměstnanci nenávidí svou práci. čest výjimkám. sám jsem krátce dělal prodavače, takže to prostředí znám a vím, že s některými zákazníky to není jednoduché.

km, omlouvám se, za slovo nadávat. Nenadáváte, jen kritizujete úřednici, že koná dle předpisu.

Třeba úřednice řešila plno věcí a neví kde ji hlava stojí, děti, bydlení, práce, druhá práce, širší rodina, starání se o nemovitosti. Jen plnila, co jí uložil předpis.

K čemu potřebujete papírový techničák?

007cz
No vidíš km a já jsem naopak rád jelikož mám doma o několik zbytečných papírů a starostí méně, když jsem technicak potřeboval na technickou tak jsem ho pravidelně tři dny hledal. Údaje v něm obsažené si na pár kliknutí kdykoliv a kdekoliv zobrazim, můžu si je i vytisknout...a někam založit.
km
milancukrar: jednal jsem s nekolika uredniky. pokud si urednik/kdokoli taha osobni veci do zamestnani a pak svou praci nedela dobre, je neco spatne. a muzete mi napsat kde kritizuji urednici za to ze kona podle predpisu? opet pisete neco co jsem nenapsal ani jinak nevyjadril.
km
007cz: problem je jinde, to proste nesmite byt bordelar ;)

Milane- asi takhle - to je to nejednodušší -kritizovat druhé , jen já jsem svatý a nic nedělám špatně! A pak je někdo překvapen až po dlouhé době že nemá doklad a diví se že bez upozornění mu prý byl odebrán.

Přitom jsou tu lidé už dlouhou dobu-déle než se zde na poradte toto řeší a přesto jsou překvapeni.

paveldvorsk
hodnocení

0x
V ČR nepotřebujete ani při jízdě žádný tp, nový malý ma QR kód a když si stáhnete appku e- techničák a naskenujete QR kód uvidíte všechna data. A dokud mobil nerestartujete v té appce zůstanou data uložená jako výsledek posledního hledani.
km
dekuji za zajimavou info. policiste po me vzdy chteli technicky prukaz k vozidlu. nejsem si jisty jestli nejaka app se da za to povazovat. mozna se neco zmenilo.

Km -policista na silnici Vás i auto má prolustrované snad za minutu a to již bylo i před cca víc jak deseti roky! Stačila mu k lustraci jen RZ. I když pak chtěl vidět i ORV I.

km, mozna se neco zmenilo.

hodně se toho změnilo...ale časem se to doučíte.

Je dobré mít ORIGINÁL VTP! Byť zneplatněný! Elektronické kostky a data a cosi elektronické by bylo fajn,kdyby to fungovalo jak má a nebyl v tom totální bojdel! Už bych se opakoval,že jsem si s tím užil až až hned,jak to zavedli..Hádat se tady a argumentovat tady nehodlám..

doutnáku, ale teď již v eletronickém techničáku máte vše OK?

Milane,nevím..Nekoukám tam průběžně..navíc mám spousty starých strojů..kdybych to měl kontrolovat,tak mi hrábne..Při poslední kontrole byla chyba a nedostatky snad u všeho, co mám..Navíc jsem prostě asi dinosaurus..mám k tomuto konkrétně odpor..Potvrzený tvrdou realitou..

Já jsem koukal od samého začátku na ten svůj techničák, asi 2x tam doplnili ůdaje, i když jsem nebyl na úřadě. Naposledy asi 24 hodin po technické kontrole, pak tam bylo vše OK.

spousty starých strojů.*** a s těmi jste byl na technické? pak by to bylo vše opraveno. Jakmile se navštíví úřad. nebo technická, vše se z techničáku doplní.

asd1
Nebo tě z technicky vyhodí že auto nesouhlasí a na úřadě se dozvíš že to tam tak maj a změna mozna jen po dolozeni. Doložit nemáš čím protože papirovej technicak kde to bylo už skartovali, takže nazdar a sezen si schválení znova. Co na tom že to schvalil německej tuv a originál D technicak je skartovanej taky.. tak hezkou zábavu
Nechápu jak někdo může obhajovat takhle fungující úřad... úředník něco blbě opise a nenadelas nic.
U mě dvě auta a u obou jsou údaje blbě. Kola, emisní třída, ESP, počet bagu.. nemit originál technicaky tak bych si mohl jezdit leda po zahradě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]