Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karavan do 1000kg

Od: lukas33 odpovědí: 5 změna:

Zdravím všechny co se vyznají v karavanech za auto...

Chtěl bych karavan pro 4 max do 1000 kg brzděného, více auto táhnout nemůže... víte o nějakém výrobci?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já jsem koupil starší od dovozce. Měl 850kg, pro 4 osoby. Ale to bylo již dávno-

Nejde o výrobce, ale koukněte na prodejce v okolí, tam je výběr velký. Chcete jen nový?

lukas33
hodnocení

Ne ne nový nechci, ideálně rok výroby 2015 a výše...

Když jedu kolem bazaru karavanů, říkám maželce, zdali si nekoupit jiný, novější. Ale nechce. Udělal jsem přes zimu generálku a už mi vydrží-

Kolega si koupil před třemi roky starší z bazaru, je hrozně spokojen..

hodnocení

0x
Mám Beyerland Vitesse z roku 87, délka budky 4m a původní váha dle papírů jen 590/850, tak možná i novější typy stejného puvodu nebudou o moc těžší, aspoň vzhledově se pozdější generace moc neliší.
Nebo laminátový "Poláček" (Niewiadow 126) by nemusel moc vážit, aspoň co mám na chalupě ve stodole nejstarší verzi toho menšího typu, ještě nebrzděny a bez výbavy jako lednice, tak má psaných jen 340/390 (mám ale dodatečně vyztužený podvozek a silnější nápravu, takže naložený na dovolenou jsem dle chování auta odhadoval celkovou hmotnost tak dvojnásobnou:))
Jinak nejde jen o hmotnost, u slabšího auta hraje největší roli odpor vzduchu, takže bych vybíral pokud možno něco nižšího a užšího, aby to po dálnici aspoň na rovině bylo schopno držet 80+
.

Opět máte pravdu, vítr dělá divy. Páč jsem měl nadupanou Fábii, ale jakmile foukl vítr, nebo trošku do kopce, tak na plný plyn a stejně to moc nejelo. Až jsem si půjčil Octávii, došlo pak ke změně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]