Nejste přihlášen/a.
Na zadní sklo smí pouze schválené samolepky (omezení výhledu přes prostřední zp. zrcátko)
= pokud je ta nálepka legální tak tam být může, jinak ne.
Dnes se na STK fotí, takže nic nelegálního co je na fotce vidět neprojde ani za úplatek (to dnes pustí jen úplný debil)
Samolepky stačí nahřát fénem a za tepla jdou sundat bez poškození. Pak je dáš na připravený voskovaný papír a půjdou použít znova. Nalep na folii a za sklo to jen vystav..
Ano, může se to jevit jako stupidita. I já mám momentálně služebák s plechovými vraty vzadu, takže nemá ani vnitřní zrcátko. Ale klíčové je to, že takhle byl homologován. Proto můžou být ta vrata polepena čímkoliv a není to problém.
Celkem jednoduše, má homologační štítek . Ale to se bavíme spíše o polepech na sklech, ty jsou dírkované a je skrz to vidět. Na autě (tedy na oknech) Vám dnes tolerují jedině nálepku LPG, nebo CNG a to ještě musí být v rohu okna
@promon: A jak ten homologacni stitek vypada?
Znamena to, ze samolepky 1U0845545 + 1U0845575A nejsou homologovane a Skoda auto prodava originalni, ale nehomologovany ND, ktery je zakazano "namontovat"na auto? Dekuji.
@promon: Ja se ale neptal na folie (nebo na celopolep "perforovanou" samolepkou), tady se celou dobu resi "male" samolepky. Stejne jako @km mam pochybnost o vyroku o schvalenych samolepkach. A STK (ani PCR) nemaji co ne/tolerovat. Zakon (pokud se neco nezmenilo) nalepku LPG/CNG vyzaduje.
Muj dotaz tedy trva. Jsou mnou nalinkovane samolepky homologovane (a smim je tedy nalepit na zadni sklo vozu), nebo ne?
Dotaz trvá a zřejmě trvat bude, možná jste si povšiml, že ty nálepky Škoda nevyrábím. Tudíž nevím, jestli to výrobce má homologované, či ne. Stejně tak doporučuji debatu o tom, co může , nebo nemůže STK zkoumat rozvinout přímo na dotyčné stanici, technici to dozajista přímo milují. Nicméně to nic nemění na tom, že nálepka 15x15 cm není nijak malá a může výrazně omezit výhled vzad, Proto jsem zmínil polep zadního okna dírkovanou, tedy certifikovanou fólii, na tu si tazatel může nechat natisknout cokoliv, tedy i symbol invalidního vozejku klidně přes celé okno.
Já se zeptám jako problematiky neznalý - a k čemu samolepka na zadním okně je? K parkování neopravňuje, na to musí být dle dohledání parkovací průkaz pro osoby se zdravotním postižením, který se dává typicky pod čelní okno. Jako upozornění pro ostatní řidiče typu Začátečník či Dítě v autě?
Na minulém autě jsem měl na zadním okně v pravém dolním rohu klubovou nálepku průměru >15 cm. Auto za 11 let mého vlastnictví prošlo bez problémů kontrolou 5x. Ale už je to 6 let, možná se od té doby něco změnilo .
Já mám na současném autě podobnou samolepku, i když tedy určitě menší, na stejném místě na zadním skle taky a nikdy problém nebyl, tak nevím.
id třeba k přislušnosti k danému autoklubu? Mám takhle dvě samolepky-citroen.klub a peugeot.club byť na jiných místech!
Je to tak. Můj předchozí služebák byla Ovce v kombíku, firma nechala zalepit okna krom předních dveří a, pochopitelně, čelního reklamními polepy. Aby diskriminovaní neviděli dovnitř a nezjistili, že je auto plný vercajku. Naštěstí to nechali udělat profíkům, ti ty polepy udělali z dírkované fólie, tzn ven jsem viděl i vnitřním zrcátkem. A na STK první co bylo, hledali homologační značku těch fólií a pak chtěli ještě kartičku od té firmy, co to lepila. Měl jsem, nebyl problém.
Zkuste si počíst
ladus, máte špatné informace. Tak to určitě není.
Dejte foto, co tam máte nalepeno.
Tvrdíš že ladus má špatné informace, tedy že nálepka je OK, tak bys svoje tvrzení měl doložit..
Pokud vim, tak úprava zasklení musí být schválená, mít štítek + doklad o odborné montáži. Nejen celoplošný folie, ale i nápisy, samolepky atd.
Viz metodika kontroly zasklení
ad1, nebo je třeba doložit od jiného, že ta jeho nálepka je protiprávní, že není homologovaná.
Páč jsou samolepky určené pro vozidla invalidů.
Viz jiní poradci, jiná vozidla nemají problém na STK.
Na vozidla lze montovat pouze takové fólie (protisluneční, bezpečností, nebo reklamní), které jsou schváleny k instalaci na skla vozidel.
Je označení invalidního vozidla zakázáno v tomto předpisu? Je to snad fólie protisluneční, bezpečností, nebo reklamní:
Co se v předpisu píše o samolepkách?
® milancukrar : Špatná odpověď
.
dnes 19:16
Jako byly samolepky "Poradte.cz"
Dostal jsem nový služební auto a tak už zůstala jako památka ,,nová,, nepoužitá.Už ale nevím kolik jí je vlastně let.
PS: nechtělo to vzít jako ,,přidat komentář,,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.