Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit vodní kámen z karoserie

Od: pavel1222® odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, neměl by někdo tip, jak odstranit dostupnými prostředky vodní kámen z karoserie auta? Zkouším to opatrně octem, ale moc se tomu nechce. Děkuji za jakoukoliv radu
Jak odstranit vodní kámen z karoserie

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

1x

Studenej ocet je k ničemu.

Horkej (vařící) ocet z konvice a houbičkou. Houbičkou jen razítkovat. Nedrhnout, jinak poškrábete lak.

Ten lak je stejně KO. Se o něj nestaráte vosky. Proto to půjde hůř.

hodnocení

Já to dělám ne vařícím, ale horkým octem. Jde to pomalu, ale jde to. Hledal jsem jen nějaké rychlejší řešení. Lak určitě KO není. Na to že má auto 22let, tak když se umyje a navoskuje, je jako nové.
bear

Větší kalibr je na vodní kámen fixinela. Ta ho rozpustí i za studena. Otázkou je, co lak.

hodnocení

No právě. Z toho důvodu mám obavu nějak experimentovat
A co to zkusit nejdřív někde na kapotě zevnitř nebo na plechu v kufru-tu Fixinelu? Uvidíte,jestli ničí lak..
Tо spíш vypadà jak špatně natřený vrata od kůlny. Takovýhle příspěvky mi zkazí akorát tak den

0rion
hodnocení

1x

Ocet je snad to úplně nejslabší, co lze na vodní kámen použít. Zkuste roztok kyseliny citronové, namočit hadr a nechat na skvrně přes noc. Zmíněná Fixinela, nebo jakýkoli jiný přípravek z drogérky by asi byl nejlepší, lak na autě by to poškodit nemělo, když tak můžete někde na skrytém místě vyzkoušet.

hodnocení

0x

Potřebuje to čas, aby to mohlo působit. Teplota pomůže, ale vařící bych si na sklo rozmyslel, může prasknout. Takže bych na to položil hadr napuštěnej teplou kyselinou citrónovou a nechal působit několik hodin. Vyšší teplota se dá udržovat horkovzdušným topítkem zevnitř. Možná bych tomu ze spodu udělal korýtko z duck pásky, bylo by lepší, kdyby ta kyselina neodkapávala hodiny neřízeně do odtoku. Když už tam poteče, tak bych ji třeba co hodinu odplavil větším množstvím vody, aby tam nestihla zaschnout.

A jak se to tam vůbec vzalo?

hodnocení

Tak už jsem více jak půlku pomocí horkého octa odstranil. Zítra dorazím zbytek. Sice jsou tam z určitého úhlu vidět ještě trochu fleky,ale snad to leštěnka schová. Pořád lepší než to bylo. Vzniklo to tím, že auto stálo delší dobu na patrovém betonovém parkovišti a když zaprší, přes strop prosakuje voda a kapala na auto.Tak zatím díky všem za příspěvky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]