Zdar, měnili byste pružiny Po 200 000 km nebo by stačily jenom tlumiče. Já bych vyměnil i pružiny chci znát váš názor. Podle mě pružiny měknou i když se s autem nejezdí protože nesou váhu auta Děkuju
Lepší měnit komplet,hlavně unavovy trhliny od povrchu narusenyho korozi, pak meknuti a auto je níž. Dávat jen kvalitní, za mne to jsou severani = Losjofors, Kilen. Vybrat správný pro auto/ motorizaci.
já měnil letos komplet pružiny,tlumiče,uložení - nájezd 73tis - ale stáří 20let
Můj názor je, že stejně jako spojka se mění komplet sada, rozvody vč. kladek a pumpy, tak i tlumiče vč. pružin. Ta práce je dražší než samotný díl... tedy záleží samozřejmě na vozidlu.
Ano, měnil jsem po 100 000km za dobu 20 let provozu. Nechtěl jsem zbytečně mít menší světlou výšku. Naopak, aby auto projelo co nejvíc terénem třeba i ve městě přes obrubník, atd... bez újmy.
O kolik se to asi pomocí nových pružin zvedlo? Myslíš, že to udělá rozdíl třeba 2cm?
bear
Mě to udělalo 1,5cm
asd1
Koukej po stejných autech na mezeru kolo-blatnik.. Ja na FF1FL měnil po ca 200kkm/ 15 let preventivně,začínaly už být orezly.. výška byla ok a s novyma se nezmenila.
Já bych se řídil podle toho, jestli je auto viditelně sedly, nebo je některá pružina v posledním závitu hloubkově nacata korozí. Na oktavce mám přední původní 24 let a 430tkm a i tak je předek pořád minimálně "zdravě" vysoko, subjektivně spíš trochu víc, než běžně vídám. Vzadu jsem je měnil, ne kvůli stáří nebo poškození, ale combi s lpg a tažným auto bylo i s prázdným kufrem vodorovně a při naložení nebo s přívěsem už se kola schovávaly do blatníků. Nejdřív jsem zkusil použity z O2 combi (silnější drát) a žádnej rozdíl. Zároveň do tý O2 (taky s dodělaným tažným a lpg) jsem dal nový standardní a taky skoro beze změny. Tak jsem do obou dal nový pro nejtěžší verzi superbu 2 combi/7mistny vw Touran a konečně spokojenost, náklad v kufru s tím skoro nehne a ani přívěs neclouma nahoru a dolů.
Mně na O1 taky vydržely tolik, ale fakt je, že to už byl motor hodně nízko a už jsem si po roztříštění prvního krytu pod motorem musel dávat dost pozor na různých muldách, retardérech, nebo polňačkách s vyjetými kolejemi.
Zrovna mě by před pár týdny nepomohly ani sebelepší pružiny, když se mi na polnacce "opravené" velkými betonovými dlaždicemi jedna evidentně zvrtla pod kolem a 2 roky starej celoplošnej kryt prerazila vejpůl
Ono taky záleží, co je to za auto a jestli jsou původní. Jak se tu psalo, třeba u O1 nebylo 200 tisíc pro pružiny nic. Ale pro nějakou levnou druhovýrobu už to platit nemusí. To klesnutí auta je dobrou indikací, já třeba okukoval jiné O1, ty méně sedlé a odhadoval výškovou mezeru mezi pneumatikou a ráfkem blatníku. Já už třeba zadní kolo a okraj blatníku nměl skoro v zákrytu. Oproti tomu nekleslé O1 tam mějí něco kolen 4 cm. Tohle bylo po víc jak půl mega a chvíli na to jedna pružina praskla. Ovšem trochu jsem jí pomohl, protože jsem občas vozil fakt těžký náklad, jako střešní taškyv celém autě bez sedaček až po strop, nebo 6 m trámy v kufru. Jo, fakt to čouhalo skoro 4m za auto.
U VW Golfa 5 jsem vyměnil po čase všechny pružiny protože praskly. Přední vydržely asi 170tis, ty zadní 210tis.km. U předchozích aut Peugeot jsem je nikdy neměnil protože nebylo potřeba. Jeden ten Peugeot měl dokonce najeto přes 400tis. km. Nyní mám Nissana Leaf s nájezdem 120tis. km a pružiny neplánuji měnit pokud nebude vyloženě potřeba jak u VW.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.