Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se vyhnout problémům, kdy by kupující nepřepsal auto na sebe, proto budu trvat na tom, že auto přehlásím já, s plnou mocí od kupujícího.
Jak to probíhá na úřadě, když chtějí vždy vidět platné povinné ručení? Dám papíry od auta, evidenčku, plnou moc, zaplatím poplatky.
Stačí jim aktuální moje povinné ručení? Nový techničák dostanu já nebo si ho musí vyzvednout kupující?
Díky
Máte-li ovřonou plnou moc, vše zařídíte Vy sám. I nový techničák dostanete Vy, ten pak předáte kupci.
Potřebují sjednané a platné pojištění a je jedno, na koho je psáno.
Je lepší, když uděláte vše sám, nežli se spoléhoat na jiné. Ještě lepší je, udělat to spolu.
Ok, děkuji.
Předpokládám, že pokud by kupující někoho naboural v době mezi fyzickým prodejem a zrušením povinného ručení (třeba cestou domů), tak to jde vše ještě na moje "konto"?
Že si sjednal povinné ručení je jedna věc, druhá věc je jestli ho i neodvolatelně zaplatila, a dále jestli to pojištění náhodou neplatí až od dalšího dne, protože můžeš nabourat a ve stejnou minutu (resp. Čas bouračky O pár minut posuneš než dojedou cajti) si sjednat pojištění a co pak?
Pokud máte za tel ověřenou plnou moc a Evidenz co. nebo technickou v ruce a i penize, tak asi žádný problém...
Tak s tím placením je to teď tak, že pojistka s okamžitou (resp. dnešní ) platností se nyní musí okamžitě platit kartou na portálu pojišťovny. Teprve pak je uvolněná zelená karta. Dřívější figly s fiktivní smlouvou jsou už pasé.
Dojdes na urad, predlozis vsechny pozadovane dokumenty a vyplneny formular, zaplatis poplatek a hotovo, vyrizeno.
Pokud je to rada ja od urednice, tak to beru jako pochvalu, dekuji, pac urednice zcela jiste vzdy poradi presne podle platnych zakonu, vyhlasek a metodickych pokynu.
Pokud v me rade shledavas nejakou nesrovnalost, neboj se byt konkretni.
Nemohoucí nejsem, to je ok. Zajímá mne ale jak to probíhá, pokud to budu dělat jako prodávající. Zejména tedy jak je řešeno povinné ručení, které chce úředník vidět.
k povinnému ručení je zapotřebí platná zelená karta - je jedno jestli na starého nebo nového majitele. Ale lepší je, když si ho udělá už nový majitel. Potřebuje k tomu pouze VIN nebo RZ a samozřejmě svoje nacionálie.
Nevím jestli už na úřadě kontrolují online pojištění? Dříve možná stačilo ukázat tu starou zelenou kartu která už byla zrušena a myslím že mi to stačilo. Nyní Přece stačí že jsi to pojištění zrušíš až v den kdy to přepíšeš, Když si to má pojistit nový nabyvatel tak to už je větší smlouvy, do smlouvy napiš že si to pojistí v den kdy vozidlo převzal.
Ale jelikož má České kanceláře pojistitelů to není vidět ihned, tak to přepiš klidnè i se svym pojistenim, to je fuk.
TP UZ JE V kostce
Přepis se dá udělat i přes portal.gov.cz/... .
Povinné ručení např. top-pojisteni.cz/...
Zbytek se dokončí osobní návštěvou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.