Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak probíhá převod auta prováděný prodávajícím s plnou mocí?

Od: janp odpovědí: 17 změna:

Ahoj, chci se vyhnout problémům, kdy by kupující nepřepsal auto na sebe, proto budu trvat na tom, že auto přehlásím já, s plnou mocí od kupujícího.

Jak to probíhá na úřadě, když chtějí vždy vidět platné povinné ručení? Dám papíry od auta, evidenčku, plnou moc, zaplatím poplatky.

Stačí jim aktuální moje povinné ručení? Nový techničák dostanu já nebo si ho musí vyzvednout kupující?

Díky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Máte-li ovřonou plnou moc, vše zařídíte Vy sám. I nový techničák dostanete Vy, ten pak předáte kupci.

Potřebují sjednané a platné pojištění a je jedno, na koho je psáno.

Je lepší, když uděláte vše sám, nežli se spoléhoat na jiné. Ještě lepší je, udělat to spolu.

Lepší je udělat přepis spolu,to jistě..Ale mnohdy chce kupující odvézt a koupit auto o víkendu,protože přes týden pracuje dlouho například..anebo je z daleka..Takže pokud má prodávající veškeré doklady a evidenčku u sebe a nedá je kupujícímu, tak stačí ověřená plná moc a nedojde a nemůže dojít k problému, který se tu často řeší! A tím je problém nepřepsaného auta..K tomuto nedojde,když se dodrží výše psané;)
janp
hodnocení

Ok, děkuji.

Předpokládám, že pokud by kupující někoho naboural v době mezi fyzickým prodejem a zrušením povinného ručení (třeba cestou domů), tak to jde vše ještě na moje "konto"?

Vpodstatě ano! Ale loni jsem prodával auto a dokonce v neděli! Mladá slečna byla ochotna přistoupit na mé podmínky..V NEDĚLI sehnala funkční Czechpoint na ověření plné moci..a ochotně si sjednala online povinné ručení! Až jsem čuměl..Dejte si to do podmínek, ať máte klid..Pokud by kupec nesouhlasil,tak mu sdělte,že v bazaru ho taky nepustí bez pojištění za vrata..tam by jim podepsal cokoliv..Navíc si to můžou v nějaké lhůtě zrušit a pojistit jinde..Odjeli tedy bez dokladů od auta a dovezli ověřenou plnou moc i to povinné ručení..Kdo na toto nechce přistoupit, nechť dorazí na koupi auta a přepis v týdnu..Nazdar,tečka..kecy a sliby nerespektujte
var

Že si sjednal povinné ručení je jedna věc, druhá věc je jestli ho i neodvolatelně zaplatila, a dále jestli to pojištění náhodou neplatí až od dalšího dne, protože můžeš nabourat a ve stejnou minutu (resp. Čas bouračky O pár minut posuneš než dojedou cajti) si sjednat pojištění a co pak?

Pokud máte za tel ověřenou plnou moc a Evidenz co. nebo technickou v ruce a i penize, tak asi žádný problém...

Tak s tím placením je to teď tak, že pojistka s okamžitou (resp. dnešní ) platností se nyní musí okamžitě platit kartou na portálu pojišťovny. Teprve pak je uvolněná zelená karta. Dřívější figly s fiktivní smlouvou jsou už pasé.

doutnaku,
máte pravdu, ale co bude dělat ten druhý, když ten první nedodrží co slíbil. Přepis se neudělá. Proto je lepší si přepis zařídit jako prodejce sám, nebo jako kupec sám.

Proto lepší oba.

var, jak píše pan ARNIE, dneska to je již jinak

hodnocení

2x

Dojdes na urad, predlozis vsechny pozadovane dokumenty a vyplneny formular, zaplatis poplatek a hotovo, vyrizeno.

To je rada jak od úřednice..tohle číst nechtěl..Předložit požadované dokumenty,je rada jak od robota..Sorry

Pokud je to rada ja od urednice, tak to beru jako pochvalu, dekuji, pac urednice zcela jiste vzdy poradi presne podle platnych zakonu, vyhlasek a metodickych pokynu.

Pokud v me rade shledavas nejakou nesrovnalost, neboj se byt konkretni.

jm
hodnocení

0x
Je jedno jestli jste kupující nebo prodávající.. pokud nejste kvadruplegik nebo na smrt nemocen, jediné doporučení může být oba na místě úřadu.
janp
hodnocení

Nemohoucí nejsem, to je ok. Zajímá mne ale jak to probíhá, pokud to budu dělat jako prodávající. Zejména tedy jak je řešeno povinné ručení, které chce úředník vidět.

k povinnému ručení je zapotřebí platná zelená karta - je jedno jestli na starého nebo nového majitele. Ale lepší je, když si ho udělá už nový majitel. Potřebuje k tomu pouze VIN nebo RZ a samozřejmě svoje nacionálie.

jack007
hodnocení

0x

Pokud budete mít plnou moc od kupujicího ,tak řešíte na uřadě vše sám , to znm že nový techničák dostanete vy, vydané na nového majitele , povinné ručení lze předložit i vaše , pojistitel může být kdokoliv.

hodnocení

0x
Nechci lézt Milanovi do zádele,ale jako jediný odpověděl na otázku! Povinné ručení může být na jakékoli jméno-na úřadě pri přepisu..ale pochopitelně na dané auto!Byly doby,kdy to bylo jinak..Ale teď je to takto! Což chtěl vědět tazatel

var
hodnocení

0x

Nevím jestli už na úřadě kontrolují online pojištění? Dříve možná stačilo ukázat tu starou zelenou kartu která už byla zrušena a myslím že mi to stačilo. Nyní Přece stačí že jsi to pojištění zrušíš až v den kdy to přepíšeš, Když si to má pojistit nový nabyvatel tak to už je větší smlouvy, do smlouvy napiš že si to pojistí v den kdy vozidlo převzal.

Ale jelikož má České kanceláře pojistitelů to není vidět ihned, tak to přepiš klidnè i se svym pojistenim, to je fuk.

TP UZ JE V kostce

mnd®
hodnocení

0x

Přepis se dá udělat i přes portal.gov.cz/... .

Povinné ručení např. top-pojisteni.cz/...

Zbytek se dokončí osobní návštěvou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]