Nejste přihlášen/a.
1x
0x
Ovšem to nic nemění na tom, že gumu označenou M+S musí mít s indexem 94V
jen pokud ta guma nemá i 3PMS a vločku, tak to neni zimní guma
91V může mít na letní nebo na gumě bez označení M+S
Pokud na gumě bude označení M+S tak musí mít index 94V
Jestli tam budou i vločky na to nemá vliv, to má vliv jestli to splní předpis pro zimní gumu nebo ne. Ale pokud vim, tak všechny gumy označený horama a vločkou mají i M+S, takže index 94V musí mít pro všechny zimní gumy.
Predpokladal bych vyssi hmotnostni index=tuzsi bocnice pneu kvuli pripadnemu uziti snehovych retezu, se kterymi vyrobce u letnich pneu nepocita. Pokud retezy nemate a pouzivat je nebudete, tak je otazkou, zda se na to nevykaslat. Nejsem si ale jisty, jak je to s pripadnym postihem. Pokud jen pokuta, tak v pohode, body ci zakaz rizeni by byly horsi. Pak taky nevim, jak mimo CR.
Tam bude vyšší index = tvrdší směs a ta zimní s vyšším indexem bude "míň žužlavá"
Jedno to určitě neni.
Nižší index než předepsaný = technicky nezpůsobilé vozidlo, tam neni moc co řešit. Auto je třeba vybírat i s ohledem na to jaký to má kola. Holt gorila chce víc banánů než orangutan, mám gorilu tak musim mít i na banány po bednách...
No jo, ale zákonem je povoleno alespoň u nás , v česku, tedy pokud nepřišla změna, mít zimní s indexem o stupeň nižžším než je v ORV-TP. Takže ten zápis nedává smysl.
Jinak myslím, že zapomněl při vypisování dokladu napsat nezi rozmry slůvko NEBO
0x
A prozradíte co to je za vůz? Já si myslím že se někdo sekl s číslem nebo písmenkem.Dělal jsem (hodně dávno) v pneuservisu a nepamatuju na takový případ.Jako užší,s vyšším rychlostním... ale obě stejné?
205/45 R18 90V 7,0JX18 ET39
205/50 R17 89V 6,5JX17 ET40
205/55 R16 91V 6,0JX16 ET40
205/55 R16 91V 6,0JX16 ET38
195/60 R16 89H M+S 6,0JX16 ET35
205/55 R16 94V M+S 6,0JX16 ET40
205/55 R16 94V M+S 6,0JX16 ET38
re4zon,
Souhlas "A kdyby tu tohle bylo od zacatku, tak se nemusi spekulovat nad kravinama"
proto jsem několikrát žádal o scen techničáku, páč mi to bylo divné.
Teď to je již jasné.
Někdo rozhodl, že na Vašem vozidle můžete mít vypsané pneumatiky a disky.
Jaké máte teď rozměr letních kol a plášťů?
Na zimu tyto pláště, "205/55 R16 94V M+S 6,0JX16 ET38", nebo ceká kola dle zápisu.
Neřešte proč je uvedeno 94V, nebo 91V.
Když nevěříš radam tady, tak si to holt musíš ověřit prokazatelnym dotazem na MD apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.