Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvláštní cvakání při specifických otáčkách

Od: barry odpovědí: 3 změna:
Ahoj, poslední dobou se mi děje, že při určitých otáčkách (řekněme 1200-2300) slyším (asi) zezadu auta jistý cvakavý zvuk. Cvakání přestane, když zmáčknu spojku. Mám Kiu Carens, rok 2016, motor 1.7 crdi a najeto 55. Na audiu je ten zvuk o něco výraznější, než ve skutečnosti, jinak mi to ale nahrát nejde. Poslední návštěva v autorizaku nic nenašla a cvakání se projevuje jen někdy. Předem díky za pomoc.
Kia-1-1.m4a531.92 kB

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x
Záměr se na fekvenci, pokud je podle otáček motoru tak je to od motoru po primární hridel převodovky, pokud podle otáček kol tak od sekundárního hřídele po kola. To je základní rozdělení kde hledat. Ale vibracema se to může přenášet jinam, např.vibrace motoru a v té same frekvenci klepe vejfuk o kastli.
Tip na spojkové lozisko a při zatížení prestane cvakat..
Moje zkušenost s autorizakama = předražený kravaťák s kafickem, kvalita ceně neodpovídá.
makk

S názorem na autorizovaný servis bych souhlasil. Oni mají špičkové vybavení, ale jinak bych řekl, že platí: "Kdo umí, ten podniká, kdo neumí, dělá v autorizovaném servisu".

pavlik

Hoši, hoši, to je tvrzení stejné váhy, jakože mám špatnou zkušenost se ženama. *smich* Já jsem naopak se svým autorizákem roky spokojen, poté co jsem udělal několik fakt nehezkých zkušeností s garážovými fachmany.

Je nezbytné zjistit přesně, kdy a za jakých okolností zvuk vzniká, abych byl schopen posadit technika vedle sebe a zvuk mu předvést. Pak není žádný problém ani s kravaťákem. Když někam dojdu, že mi to občas někde cvaká, nebo rachtá, tak to vyřeší maximálně jasnovidec. Mě to nedávno dělal blbý plech u vejfuku a týden mi trvalo, než jsem zjistil, že to začně dělat až po pár kilometrech jízdy a jen při 2100 otáčkách. Jindy ne. A taky už jsem v tom prvně viděl načatý ložisko, nebo závadu motoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]