Nejste přihlášen/a.
5x
v létě letních 1,6
Pozor na Itálii a rychlostní index - v letním období tam zimáky mít můžeš, ale musí mít index s parametrama pro letní
0x
Zimní pneu musí mít vždy vzorek min. 4mm!
I v létě! Jsou tak konstruované!
Kdežto, celoroční mohou mít v létě 1,6mm!
Jsou tak konstruované.
![]()
![]()
![]()
Si to ověř...
V létě není povinnost mít zimní, tedy ani vzorek min. 4mm
"jsou tak konstruované" - na to jsi přišel kde? ![]()
K nám chodí dva různí školitelé a oba "jsou domluvení" a tvrdí to samé.
A co je těžkého pochopit na tom že zimáky nejsou konstruované na výšku vzorku 1,6mm? Prostě desén počítá s výškou min. 4mm, nižší už (možná například) nestačí odvádět vodu, takže akvaplavajs třeba.
4mm musí mít zimní, ale v lete žádné zimní vyžadovány nejsou a platí předpis min.1,6.
Mmch.celorocka je označením zimni
Já jsem na školení řidičů chodil každý rok, takže vím bezpečně, že pneumatiky mimo zimní období můžou mít vzorek 1,6mm.
Taky jsem dneska slyšel školitele na trenažéru, který v ČT sdělil, že na dálnici se smí jezdit maximálně 130 a minimálně 80km/h.
Myslel to jinak, nežli to řekl.
že zimáky nejsou konstruované na výšku vzorku 1,6mm***to tvrdí kdo? takový nesmysl.
A to tu ještě ani nepadla zminka o tom, že zimní často bývají užší, takže s vyšší hmotností na jednotku plochy= menším sklonem k aquaplaningu, protože užší guma se vodou snáz "proboři" na asfalt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.