Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorka mi přebijí

Od: prcek5 odpovědí: 6 změna:
mam jawu 350/638 ma už alternator. přebijí mi, vyměnil jsem relatko i zapalovani. muže to byt usměrňovačem?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Alternátor pracuje tak,že nabíjecí proud se odebírá ze statoru a je střídavý.Pro nabíjení baterie je ho nutno usměrnit přes výkonové diody.Buzením rotoru se řídí proud a napětí ve statoru.Výstupní proud je závislý na proudu budicím.Regulací buzení nastavíme nabíjecí proud.Při maximálně nabitém akumulátoru by proud do buzení měl být nulový.

JABRAKA

davidhavel*
Hups.. to je na mě moc vědecké, ale když tomu tak rozumíš, mohl bys mi poradit, co je tedy špatné, když mi na autě jdou světla podle množství otáček? Alternátor nebo relátko?
Určitě alternátor,dává na volnoběh moc málo proudu-zkus vyměnit uhlíky
jabraka*

Hups i:

Regulátor je součástí sítě auta a alternátor také.Pokud regulátor dodává do sítě,tedy do akumulátoru,dost proudu,světla budou svítit stejně.Při větších otáčkách alternátoru by tedy regulátor měl ubrat proud do buzení a alternátor ubere proud do sítě.

Chyba tedy je v regulátoru.Ale je nutno při provozu proud i napětí měřit,aby se chyba zjistila na 100%.

JABRAKA

lukyk*
hodnocení

0x

Cau hele nevim jestli je to usměrnovačem ale brácha má Yamahu Dragstar Xvs 125 a už 2 baterka se mu nafoukla jako míč .Myslíš že je to přebíjením

jabraka*

Nemusí to být přebíjením.Olověný akumulátor po určité době trpí zasulfátováním elektrodových desek.Síran olovnatý ztrácí svou porovitost a zvětší svůj objem,což se může projevit deformací článků.Přebíjení znamená také přehřátí a vysoká teplota odpařuje vodu z elektrolytu a zvyšuje koncentraci kys.sírové a to může také způsobit ztrátu kapacity.I když některé akumulátory jsou označeny jako bezúdržbové,přebíjením se tato výhoda ztrácí.Nízká hladina elektrolytu a přítomný kyslík ze vzduchu pak také ničí desky elektrod.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]