Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Senzor tlaku v autě, ale ne v pneu

Od: adamjarkovsky odpovědí: 7 změna:
Dobrý den všem,
Mám Fabii 3 řady s kontrolou tlaku v pneu. Mám aktuálně možnost si vzít litá kola z fabie 2 (rozměry a vše pasuje) ale kola neobsahují čidlo na kontrolu tlaku v pneu. Je to nějaký extra problém, nebo mě bude akorát svítit nějaká kontrolka na panelu?
Děkuji vsem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

3x
Pokud si pamatuji, F3 měla nepřímé měření, tedy žádné senzory v kolech. Stačilo vyměnit, dofoukat a nastavit v palubním počítači.

hodnocení

0x
Ano,bude svítit kontrolka a možná bude něco pípat..Ty senzory se dají samozřejmě doplnit do těch kol..Někdo to umí i softwarově odpojit,aby to nic nehlásilo..Ale to se samozřejmě nesmí;)
Nedávej rady, když to nevíš.

hodnocení

0x
F3 nemá elektronické ventilky, Takže pohoda, Nic ti svítit nebude pokud vy resetuješ v palubním počítači

asd1
hodnocení

0x
Je to OK, F3 má nepřímé měření tlaku přes čidla ABS, žádné snímače v kolech nemá. Doutnak je mimo...
Teď už nejsem..poučili jste mě, takže dík..;)
Docela zajímavý
Jak funguje nepřímé měření tlaku přes ABS:
Snímače otáček kol : Každé kolo má snímač otáček (kvůli ABS a ESP). Tyto snímače měří, jak rychle se každé kolo otáčí.
Změna poloměru pneumatiky : Když pneumatika ztratí tlak, zmenší se její průměr, takže se otáčí o něco rychleji než ostatní kola.
Porovnání otáček kol : Řídící sleduje jednotky rozdíly v otáčkách kol — pokud jedno kolo je rychlejší než ostatní, systém to vyhodnotí jako možnou ztrátu tlaku.
Pokročilejší metody : Některé systémy sledují i vibrace nebo změny frekvence rotace kol (tzv. spektrální analýza), což zvyšuje přesnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]