Dobrý den všem, Mám Fabii 3 řady s kontrolou tlaku v pneu. Mám aktuálně možnost si vzít litá kola z fabie 2 (rozměry a vše pasuje) ale kola neobsahují čidlo na kontrolu tlaku v pneu. Je to nějaký extra problém, nebo mě bude akorát svítit nějaká kontrolka na panelu? Děkuji vsem
Ano,bude svítit kontrolka a možná bude něco pípat..Ty senzory se dají samozřejmě doplnit do těch kol..Někdo to umí i softwarově odpojit,aby to nic nehlásilo..Ale to se samozřejmě nesmí
Docela zajímavý Jak funguje nepřímé měření tlaku přes ABS: Snímače otáček kol : Každé kolo má snímač otáček (kvůli ABS a ESP). Tyto snímače měří, jak rychle se každé kolo otáčí. Změna poloměru pneumatiky : Když pneumatika ztratí tlak, zmenší se její průměr, takže se otáčí o něco rychleji než ostatní kola. Porovnání otáček kol : Řídící sleduje jednotky rozdíly v otáčkách kol — pokud jedno kolo je rychlejší než ostatní, systém to vyhodnotí jako možnou ztrátu tlaku. Pokročilejší metody : Některé systémy sledují i vibrace nebo změny frekvence rotace kol (tzv. spektrální analýza), což zvyšuje přesnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.