Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fiat grande punto r,v, 2006, zrušit nebo opravit?

Od: karolok odpovědí: 9 změna:

Mán fiata grande punto 2006 a už to má prahy na výměnu a ještě to potřebuje nový katalyzátor. Opravář v soukromé dílně by mi to opravil za 20- 25 000Kč. TK mám do 8/2025. A bude TK na další dva roky, Potom už to depíšu. Mám to už odevzdat teď a koupit něci okolo 50 s TK na dva roky.

Auto potřebuji jako důchodce na ježdění na zahrádku , po doktorech a na nákupy.

Děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

el
hodnocení

1x
Osobně bych to opravil, tyhle punta jsou nízkonákladové vozidla, jestli už bylo opravované i servo v minulosti moc tam už není moc věci co se kazí. Samozřejmě je to starší auto a něco se může pokazit vždycky.
Záleží kolik má najeto a hlavně jak je na tom s další korozí, jestli jen ty Prahy a kat tak 4 roky by to mohlo ještě jezdit.
karolok
hodnocení

No , právě , co z toho , ještě vyleze , já to mám pět let, najeto bylo 170tis. ted mám 180., motor dobrý , rozvody dělány , olej měněn, katalyzátor odešel prahy jsou jak z perníku a zadní blatník už má puchýřky a přední už také trochu začíná. během těch let jsem investoval na opravách okolo 25 000, startér , tlumíče , rozvody přední náprava , servo už asi také odejde. Myslím , že do té opravy už nepůjdu. Dá se také auto prodat na náhradní díly, třeba za 15 tsíc?Jo také pneu mám rok nové , univerzální.

Za 5 roků jen 10 000km, to jsou ročně 2000km. Prosím spočítejte si náklady-nwn kupní cenu-dohad cca25 000kč , nevím kolik ročně PR zase tipnu 1500ročně=7500, stávající investice do oprav -25 000kč, nepočítám pneu (ty možná byly slušné při koupi), spotřebované palivo (beru 1,2 benzín a půměr mi u této motorizace vyhodil +-6l/100) =600l benálu krát dejme tomu 35kč/l (pro lepší počty)=21 000kč. Hrubý odhad sumárem =78 500kč jste zaplatil za celou dobu používání auta, Nebylo by lepší A) pořídit , asi na to nemáte zánovní auto kde je předpoklad jen základní údržby (oleje palivo ftr a pneu) nebo B jezdit taxíkem či hromadnou?

k2
hodnocení

0x

25 000/2=12,5tis. Pokud za "nove" (respektive zase cca 20let stare) auto vysypete za rok v opravach vice nez 12,5t, tak se vyplati opravovat, pokud ne, tak se nevyplati. Jenze to nevite. Pak taky nevite, zda se na tom aktualnim nepodela neco draheho, takze konecne rozhodnuti je na Vas, nebo na tom opravari, ktery asi bude umet zhodnotit "smysluplnost" teto investice.

karolok
hodnocení

Ano , ale na facebooku vidím , koupím auto s TK na dva roky za 20 000, a ukazují se tam nabídky.Dokonce za 15 000, vím bude to asi pokladnička na peníze.Pořád počítat s tím , že něco odejde?

Taková auta si kupuju celý život..Ale jsem ochotný se v tom neustále hrabat a něco řešit..Pročpak si myslíte, že to někdo prodává? Protože se vyskytl nějaký problém a majitel ho nechce řešit..Například vaše Punto...Někdo ho koupí od vás za pět tisíc a prahy "opraví" pěnou a kytem..Technickou vyřeší "přes kamarády" a pak šup s tím do inzerce za 20tisíc..Tak a už snad máte jasno..

mathew
hodnocení

0x

Já bych to neopravoval, kdoví co z toho vyleze až se to rozebere. Za 50 tisíc jde koupit o 4-6 let novější a dokonce to může být i Bravo.

asd1
hodnocení

0x
Investice do shnilyho suta byla blbost. V tomhle stavu to prodas tak za 5k na díly.
Vím o GP za 10k, vadna spojka = 5k a jezdíš..

hodnocení

0x
Karolok..Neptáte se tady už potřetí na jednu a tu samou otázku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]