Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funkce lambdasondy

Od: bery® odpovědí: 2 změna:
Doufám, že tak všeobecnej nadpis přiláká někoho se znalostí tématu, takže k věci:)
Napadly mě 2 nejasnosti.
Když odpojim řídící lambdu, jede motor dál podle předešlé naučené adaptace ltft, nebo přepne na základní tabulkový hodnoty?
A druhá věc, bez řídící přední sirokorozsahovy lambdy, bere pro řízení délky vstřiku v potaz signál ze zadní skokový kontrolní, nebo prostě jednotka jen ví, že je směs chudá/bohatá, ale nic s tím nedělá? Pokud to neplatí nějak obecně, tak jde o motor 1,6avu.
Totiž kromě toho, že me to teď napadlo :) jde o to, ze i s odpojenou přední lambdou motor někdy jede různě. Pro příklad x-krat pozorovaný totéž, stejná situace - 100km/h na pětku, podlaha, aktuální spotřeba cca 13-14,5/100, směs podle zadní lambdy chudá a slabota. Jindy, někdy klidně už par vterin na to nebo před tím, spotřeba 15-18/100, směs do bohata a tah lepší. Egr zaslepenej auto na LPG. Zadní lambdu jsem neodpojoval, že by na to měla vliv, respektive se jednotka snažila tím náhodným ochuzování nějak pečovat o stav nebo funkci (nefunkčního) katu?
Přemýšlím, co tu zadní lambdu hodit dopředu místo odpojený přední, jestli by se to nechovalo lip...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Poviem to asi tak,predná lambda sonda kontroluje aká je bohatá zmes a zadná kontroluje katalyzátor,obe kontrolujú množstvo kyslíka. Širokopásmova je ešte riadená riadiacou jednotkou. Ak chcete vedieť viac o sondách tak tu: Len je to platené. diagacademy.cz/...

hodnocení

Tohle jsou základní věci, ty samozřejmě dávno znám, ale zajímají mě ty, co mě napadly, že nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]