Ahoj, chtěla bych se zeptat, dnes se mi za jízdy sekla ruční brzda a brzdila pravé zadní kolo. Těsně před tím, než jsem dojela se za autem objevil bílý dým, ale to už jsem skoro parkovala. Pravé zadní kolo bylo ohřáté, ruční brzdu jsme uvolnili, ale co nevíme je, že pneumatika a podběhy jsou potřísněné nějakou kapalinou. Může to být brzdová kapalina nebo nějaká vazelína? Příští týden máme auto objednané do servisu kvůli jiné závadě, tak se poptám, ale chtěla bych vědět, zda je bezpečné jezdit. Děkuji za případné odpovědi.
Děkuji za odpověď, to mi štve, ložiska jsou měněná před třemi měsíci a můžu se ještě zeptat, pokud tam není ta vazelína, bude to "jen hučet" a vydrží to pár dní, než to půjde do servisu? Vím, ptám se hloupě, ale auto nutně potřebuji.
pokud se kolo volně otáčí a neblokuje a pokud stim nejezdíte přez celou republiku a závody tak to pár km vydrží jen to pak bude tutově na výměnu ložiska
A ten důvod proč se ta ruční brzda sama zabrzdila jste odstranili? Jestli ne tak snad znáte číslo na hasiče, protože ho možná budete potřebovat, jestli s tím chcete týden jezdit. Dobrá zpráva je, že pak už nebude nutné shánět nové ložisko...
Tak ten týden stačí ručku nezatahovat, pokud jen špatně chodí a podařilo se ji odbrzdit, žádná tragédie, hasiči netřeba. Pokud zatuhla, nejspíš právě proto, že se nepoužívala.
Nejen žena, pamatuju dávno bývalého kolegu, udělal řidičák, kupil navonenou feldu a slavně se s ní poprvé přiřítil pochlubit do práce, kde před nastoupenou firmu vyklepane prifrcel v oblaku kouře od zadních kol
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.