Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta s papíry v depozitu

Od: penl* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

prosím zda nevíte jak postupovat. Budu kupovat auto, které má značky v depozitu a je bez STK. STK dělat asi nebudu. Chci nechat jako veterána. Je to jiný evidenční úřad než můj?

Děkuji Lukáš

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

koupíte ho a hotovo. Důležité co s ním chcete dělat dále. Pokud zprovoznit, tak:

u kupce naložit na podvalník, dovézt na svůj pozemek, tam ho připravit na technickou, uzavřít pojištění, dovézt na podvalníku na STK, podvalník poslat pryč, po provedení STK na SVOJE JMÉNO, dojet na registraci a vozidlo doregistrovat na sebe.

Co dál není jasné?

penl*
hodnocení

Zprovozňovat zatím nechci je to staré auto, kde renovace potrvá tak dva roky. Jde o to zda když má značky v depozitu zda mi udělají polopřevod na mou osobu.

Mám obavy když se z majitelem po dobu renovace něco stane, abych nepřišel o papíry k vozu či o auto.

Děkuji

jarda3*

IMHO nelze udelat nic, pokud je auto v depozitu... Zadne zmeny, aspon tak me baba zje.bala kdyz jsem nechal behem depozitu demontovat LPG (no nenapadlo me, kdyz jsem rikal jake tam chci dat datum, ze v tom bude problem, zas abych neprekrocil tech 10 dni, ze ;) )

doplněno 03.09.10 12:43:

Ale je mozne, ze zmena majitele pujde, ted mi doslo, ze jsem to nekde cetl. Asi bude nejlepsi na urad zavolat nebo pockat na NU tady ;)

jelenikovost

Mě není jasný,když už bude podvalník pryč z stk,tak jak dojedu na registraci bez spz?*smich* Jasný to nebude pro vás!

omlouvám se, ale vůbec mě nenapadlo že není z Pardubic, páč tady je to na jednom místě

omlouvám se, podvalník neposílat pryč?

*hi*

doplněno 03.09.10 13:11:

prodejce vozidlo odhlásí na Vás a je to OK.

penl*
hodnocení

Z Pardubic jsem, ale na STK bych tam nikdy nešel.*stop*

cyril*

Co Vám provedli?

penl*
hodnocení

Třeba se to tam už změnilo, ale nenechal mě projít, že nešlo jedno brzdové světlo a to jednání na emisích hrůza. Je možné že je to tam už jiné.

cyril*

Pravdu máte s emisní stanicí v Černé za Bory. Její osazenstvo jsou opravdu "mistři světa a nejbližšího okolí", ME však není STK. Ale že by Vás nechali projít jinde s nefukčním brzdovým světlem (závada "C"), to dosti pochybuji. Jinak byla-li vadná jen žárovka, mohl jste ji vyměnit na místě.

nu*
hodnocení

0x

k polopřevodu může být auto v depozitu ,k registracii a ponechání v depozitu stačí protokol o evidenční kontrole a velý TP...když veterána, tak proč ne odhlášení do registru historických a sportovních vozidel a převod tam? Tam je to bez ekologické daně

penl*
hodnocení

Zajímavé to jsem ještě nezkoušel. Jedná se o r.v. 1968 snad to teda půjde. Můžete napsat tedy jak přesně postupovat.

On mi dá při podpisu smlouvy plnou moc na odhlášení do registru historických a pak plnou moc na polopřevod?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]