Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aditivovat HVO100?

Od: doutnak® odpovědí: 9 změna:
Ahoj..Už i u nás na čerpačkách máme "bezemisní naftu" HVO100..Mám pár starých dieselů a chci to zkusit..Je potřeba nebo je nutné do toho taky lít VIF? V zimě zimní a v létě letní? Díky za rady;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Někde jsem četl, že ta HVO hůř maže a tudíž není pro starší diesly úplně vhodná, jinak sama o sobě by měla být dostatečně kvalitní..aby ne, u nás za ní chtějí 40,40 Kč.

hodnocení

Dneska jsem to natankoval a přidal VIF..tak uvidíme;) Pak podám zprávu;) Můj Renault zkoušel papat i technický benzín s hydraulickým olejem,takže HVO bude pro něj mňamka *smich*
hodnocení

Natankoval jsem to tedy..Na emise se sice nechystám,ale když si dáchnu k výfuku, tak žádný smrad opravdu necítím..uvidíme dále,časem ..Zkusím ještě další stroje,které si občas zahulí

lll
hodnocení

0x
Kde to hvo100 tankujete?
hodnocení

Na Robin oilu..který teď spadá pod Euro oil..A plácám blbosti-jmenuje se to HVO XTL nebo XLT..teda aspoň na tom Robin oilu
lll
Volal jsem na pumpy Robin oil v okolí a čerpadlářky neví neznají.
Web je taky skoupý.
Tím kde jsem myslel město. Prozradíš?

pepik
hodnocení

0x

To je vhodný když jedeš na měření emisí nebo k čemu to je vhodný? Tankuji u tank ono zásadně - Nejsem tak bohatý, abych podporoval šhel /)

hodnocení

Míň to hulí,teda pokud máš auto bez filtru pevných částic.Takže pak i na těch emisích by to mělo být přínos

hodnocení

0x

HVO (XTL) je bionafta, do tdi rotacky a podobnych motoru dobry (je to rafinovany rostliny olej), ale do jinych motoru ktere na to nejsou delane bych to nedaval. Maximalne nejak mixoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]