Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chceme si pořídit nové auto, ale nemůžeme se rozhodnout v motorizaci. Chtěli bychom octávii 3 po fl. v automatu. Ale.. momemtálně mám VW golf 1.9tdi r.2007 v manuálu, po problému s dpf šlape krásně, ale už je to na mě starý.
Bude jezdit tak půl na půl město a delší trasy. Já byla rozhodnutá pro 2.0tdi 110 kw. Ale dost lidí do mě hučí, že bych měla jít do benzínu 1.4 nebo 1.5tsi. Někdo zase říká, že dnes jsou ty nafty někdě jinde, než bylo u mého golfa a dpf se prý nemusím bát, že to stačí sem tam protáhnout. A já se nemůžu rozhodnout.. Jsem spíše pro naftu, ale nevím, jestli to vážně není špatný nápad, protože denně dálky jezdit opravdu nebude. A hlavně s tsičkem nemám žádné zkušenosti.
Nějaká pro a proti, aby nám to trošku ulehčilo rozhodování?..
Díky za odpověď ![]()
1x
0x
Standardní velké auto se super motorem, budete spokojená.
Předražené určitě není, je to tržní cena za kterou se prodávají ojetiny.
Snažte se vybrat dobře, vzít sebou někoho kdo tomu rozumí, třebas za úplatu, myslím že za tuto službu se platí okolo 3,5tisíce (což jsou výtečně investované peníze)
Píše o novém autě, takže to beru jako nové auto a nikoliv ojeté. Tudíž k tomu žádného rádce na prohlídku auta (podle mne) nepotřebuje.
Četl jsem "nové auto" a nechal se tím zmást.
Na víc aut je dnes záruka 4-8 let, nejen v případě EV.
A až u EV odejde elektronka z Katódy Olomóc, tak bude lepší ten vehikl rovnou sešrotovat. Ovšem, baterie se bude ještě 300 let používat, samozřejmě.
Nemám elektromobil, mám spalovák, ale nechápu, proč bych se měl někam trefovat klíčkem, odbržďovat nebo řadit?
Ne Štire, to co popisujete se nemusí dělat ani u spalováku, pokud byste koupil jiný model. Chtělo by to být trochu objektivní a nestranný.
Čím víc tlačítek a asistentů, tím víc kokotin. Auto v nestandardních situacích na dvě věci. Např. supr automatická ručka, to oceníš na sněhu když chceš na místě posunout předek do strany, otočit se hodinama na místě nebo zadku pomoct do zatáčky, pomalu jet a přibržďovat ručkou abys do kopce najel přesně na místo.. To s automatickou ručkou nedáš. Podobně na sněhu stabilizace která nejde vypnout, protihrab a podobný věci s kterýma se pak pereš. Zajet s těžkým elektromobilem na bláto, tak to je nejvíc, stačí mokrá tráva na louce a máš leda hraboše. Ono i už jen ABS, na sněhu nebo štěrku je úplně na h., místo brzdění ti jen vrdí pedál a jede to furt. Dobrý leda pro nemehla který neumí dávkovat sílu na pedál a dělaj sáňky.
O tom že podporovat Elona může aktuálně jen podobnej píp ani nemluvě.. U lidí s alespoň minimem morálky Tesla skončila.
Ceny oprav.. Ta AVN jednotka je dobrá perla, to jsem nedal do auta za 10 let provozu včetně koupě a všech pojistek...
A plastového v domácnosti také jistě nic nemáte..No další a další věci se vyrábí z ropy, že?
Ale máte samozřejmě pravdu, od doby co máte elektro auto, úplně cítím, jak je naše planeta zachráněna a lépe se nám dýchá. A to nemluvím o tom, že globální oteplování je rázem vyřešeno.
Díky, díky Vám!
Já jsem dal tazateli jeden z možných způsobů dopravy, nemusí to být samozřejmě Tesla, protože kterýkoliv jiný elektromobil bude lepší než spalovací, Tesla vychází velkostně jako oktávka, servis prakticky žádný a jezdit bude za 60-80kc na sto. Takže prosím, přesuňte se tam.
youtu.be/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.