Zdravím, chceme si pořídit nové auto, ale nemůžeme se rozhodnout v motorizaci. Chtěli bychom octávii 3 po fl. v automatu. Ale.. momemtálně mám VW golf 1.9tdi r.2007 v manuálu, po problému s dpf šlape krásně, ale už je to na mě starý. Bude jezdit tak půl na půl město a delší trasy. Já byla rozhodnutá pro 2.0tdi 110 kw. Ale dost lidí do mě hučí, že bych měla jít do benzínu 1.4 nebo 1.5tsi. Někdo zase říká, že dnes jsou ty nafty někdě jinde, než bylo u mého golfa a dpf se prý nemusím bát, že to stačí sem tam protáhnout. A já se nemůžu rozhodnout.. Jsem spíše pro naftu, ale nevím, jestli to vážně není špatný nápad, protože denně dálky jezdit opravdu nebude. A hlavně s tsičkem nemám žádné zkušenosti.
Nějaká pro a proti, aby nám to trošku ulehčilo rozhodování?..
Presne tuhle mam doma a jsem spokojeny. Jen bych bral neco kolem roku 2015 a idealne bez adblue.. to je akorat zdroj problemu. Jinak je pravda, ze to neni uplne idealni motor na poskakovani. Ale zase na druhou stranu, to neni ani benzinovy primovstrik. Znamy ma hondu civic 5let starou v benzinu a emise prolezl s odrenyma usima, coz je u auta, ktere ma.na tach 15tis děsivé... Na poskakování bych volil benzin s neprimym vstřikováním.
Ono nájezd 15tkm za 10let nejspíše svědčí i o délce tras a jízdním styl. Před emisemi je nejlepší delší trasa a pořádně tomu autu naložit, nebát se vysokých otáček a hle emise jak dětská prdylka
Obě jsou to vlastně auta. která člověk jako ojetinu s historií "pohádky ovčí babičky" moc nechce. Jedno s dpf filtrem a druhé benzín, kde jen nové turbo stojí 50 000.. Ani jedno bych nechtěl bez 100% známé historie, tedy pouze z vlastní firmy, nebo z rodiny. Pak bych bral kterékoli z nich.
Auto s horším poměrem cena/kvalita/výbava budete hledat těžko. Teda jedno mne napadá a je ze stejného koncernu... Na ježdění po městě bych vzal benzín takže nějakou Toyotu, Mazdu...
Když tu oktávku 3 2.0 TDI 110kw chcete, tak si jí kupte. Standardní velké auto se super motorem, budete spokojená. Předražené určitě není, je to tržní cena za kterou se prodávají ojetiny. Snažte se vybrat dobře, vzít sebou někoho kdo tomu rozumí, třebas za úplatu, myslím že za tuto službu se platí okolo 3,5tisíce (což jsou výtečně investované peníze)
2024
Píše o novém autě, takže to beru jako nové auto a nikoliv ojeté. Tudíž k tomu žádného rádce na prohlídku auta (podle mne) nepotřebuje.
007cz
O3 se snad už 5 roků nevyrábí, novou tedy asi nekoupí.
2024
Aha, tak to pardon, omlouvám se. Já se v těch Škodovkách tolik nevyznám. Díval jsem se na současnou Octavii. Četl jsem "nové auto" a nechal se tím zmást.
Také jsem myslel že nové. Ale to je jedno, dneska už jsou jeté Tesly za srovnatelnou cenu. Zkuste někoho poprosit, zda by vám auto ukázal, případně zkušební jízda v Praze či Brně a budete mít jasno. Na žádnou škodovku už si nevzpomenete, nikdy nebudete řešit tyhle problémy.
Baterka je to poslední, dnes už nějakou životnost mají. EV dělám a řešit problém po záruce (od palubních nabíječek až po motory)fakt nikdo finančně nechce, zlatý rozsypaný turbo. A že těch problému je.
Takový "rozsypaný turbo" vyjde víc jak celý elektromotor, na který je navíc záruka 8let.
2024
Na víc aut je dnes záruka 4-8 let, nejen v případě EV.
A až u EV odejde elektronka z Katódy Olomóc, tak bude lepší ten vehikl rovnou sešrotovat. Ovšem, baterie se bude ještě 300 let používat, samozřejmě.
007cz
Nedávný případ, celkem běžné EV, palubní display zobrazoval nekorektně , některé funkce nedostupné. Zjištěna vadná jednotka AVN. Nová 270 000 Kč bez daně. Na systémy AVN je standardně záruka 3 roky. Pokud si štíre půjčíš auto na víkend tak jsi nadšen, věřím, svezení je super ale až si koupíš ojetinu a budeš řešit nějaké problémy názor změníš, po turbu se ti bude stýskat.
No mně je po turbu tak smutno, že už stojí od Vánoc ladem. Jen jsem s ním jel na začátku ledna na STK a trefovat se někam klíčkem, pak zapomenout odbrzit to je teda fakt smutek. Před křižovatkou povolit plyn a ono to furt jede dál. Za křižovatkou si člověk uvědomí, že jede furt na jedničku atd atd a samozřejmě bez světel. Sedačka vibruje, volant vibruje, pedál vibruje, celé auto vibruje... Tak to už opravdu ne, nikdy! Naproti tomu je to C-max 2008 a na emisích stav nového. Takže jak tady radil Boban, HDI/TDCi je dobrá volba. Žádný problém s dpf nikdy nebyl, auto provozováno denně ve městě. Pokud benzín, tak extrémně spolehlivé jsou benzínové atmosféry například hyundai i30 či Renault Megane. Nežere to olej jako TSI, neředí to olej vodou při studeném motoru a nejsou s tím problémy jako s koncernem. Většina škodovek či vw i poměrně novější hulí, najezdím hodně silničních km na kole a je to pravidlo. Hulit motory od psi s dpf jsem neviděl. Ale to je minulost, proto jsem radil Teslu 3 a ne nějaký běžný Ev, i když Tesla už je běžný Ev. Rýpat se v oleji, jezdit na servisy, čichat jedy a podporovat Rusa bude chtít čím dál méně lidí.
Nemám elektromobil, mám spalovák, ale nechápu, proč bych se měl někam trefovat klíčkem, odbržďovat nebo řadit?
2024
@kovis: Přesně. Srovnávat auto za 400000Kč a 1200000Kč, to už je samo o sobě dost "objektivní". A to jsou ty auta ještě hezkých pár let od sebe. Ne Štire, to co popisujete se nemusí dělat ani u spalováku, pokud byste koupil jiný model. Chtělo by to být trochu objektivní a nestranný.
No však za peníze v Praze dům. Do těch spalováků a bohužel i některých elektromobilů si za každé tlačítko musíte připlatit. V té základní oktavce není ani klimatizace a kdo si někdy dělal konfiguraci, tak se v tom lehce ztratí. Chcete něco, tak další balíček, chcete zimní balíček, ten se ale vylučuje s jiným balíčkem. A hned je par set tisíc navíc. Navíc je to i pro tu automobilku nejen logisticky náročné, ale i na výrobu, protože každé auto je jiné. Tesla to má jednoduché v tom, že i to nejlevnější auto je v plné výbavě, vše už tam je. Stačí si vybrat jestli jeden nebo dva motory, barvu a to je vše. Levnější na výrobu, protože všechny úkony jsou stejné a hlavně logisticky jednoduché a to jsme viděli i za kovidu, kdy dodávky byly několik týdnů a u koncernu přes dva roky. Ve skupině byl jeden co tam dával fotku svého nového vw který mu přišel za 26měsíců. Pochopitelně to nevydržel a koupil mezi tím Teslu a vw obratem prodal. Kupující byl rád že nemusí čekat, protože čekat na auto přes dva roky , to musí být snad jen pro gurmány.
asd1
Čím víc tlačítek a asistentů, tím víc kokotin. Auto v nestandardních situacích na dvě věci. Např. supr automatická ručka, to oceníš na sněhu když chceš na místě posunout předek do strany, otočit se hodinama na místě nebo zadku pomoct do zatáčky, pomalu jet a přibržďovat ručkou abys do kopce najel přesně na místo.. To s automatickou ručkou nedáš. Podobně na sněhu stabilizace která nejde vypnout, protihrab a podobný věci s kterýma se pak pereš. Zajet s těžkým elektromobilem na bláto, tak to je nejvíc, stačí mokrá tráva na louce a máš leda hraboše. Ono i už jen ABS, na sněhu nebo štěrku je úplně na h., místo brzdění ti jen vrdí pedál a jede to furt. Dobrý leda pro nemehla který neumí dávkovat sílu na pedál a dělaj sáňky.
O tom že podporovat Elona může aktuálně jen podobnej píp ani nemluvě.. U lidí s alespoň minimem morálky Tesla skončila.
Ceny oprav.. Ta AVN jednotka je dobrá perla, to jsem nedal do auta za 10 let provozu včetně koupě a všech pojistek...
Jasně, je to na hovno to auto, nekupujte to. Zítra to pustím ze srázu a ještě teď prodám všechny akcie Muska a ráno natankuju ropáka i do sudů si vemu, ať má Putin na Iskandery.
2024
Štire, víte z čeho se vyrábí asfalt po kterém jezdíte s vaší Teslou? Asi víte..Tak doufám, že jezdíte jen po polních cestách, přece byste nejezdil po asfaltu z ropy (kdo ví, odkud ta ropa je). A plastového v domácnosti také jistě nic nemáte..No další a další věci se vyrábí z ropy, že? Ale máte samozřejmě pravdu, od doby co máte elektro auto, úplně cítím, jak je naše planeta zachráněna a lépe se nám dýchá. A to nemluvím o tom, že globální oteplování je rázem vyřešeno. Díky, díky Vám!
007cz
Za tu slavnou Teslu a Muska se stydí už i samotní amíci...iskandere
Hoši volal mi večer Prokopec, prý hledá další hejtry, došly mu už nápady a témata na psaní článků pro autoforum. Já jsem dal tazateli jeden z možných způsobů dopravy, nemusí to být samozřejmě Tesla, protože kterýkoliv jiný elektromobil bude lepší než spalovací, Tesla vychází velkostně jako oktávka, servis prakticky žádný a jezdit bude za 60-80kc na sto. Takže prosím, přesuňte se tam.
007 až pochopíš kroky Muska, tak to bude bomba. Jen musíš čerpat info někde jinde a ne nasávat hospodské řeči nebo se opičit od jiných. A to neplatí jen v us, ale i nás, protože politika je svinstvo.
youtu.be/...
007cz
Šichtařová a Pikora jsou dva tragédi kterým v životě nevyšla jediná prognóza, štíre nezlob se ale její plky mě absolutně nezajímají. Jestli je to tvá guru akceptuji. Dál tohle vlákno nebudu plevelit.
preferuji benzín a evropská auta. se všema škodovkama jsem byl spokojený. octavia je pro mé potřeby skvělé auto. rozhodoval jsem se, jestli koupit tsi nebo mpi, nakonec mám mpi a jsem spokojený. myslím, že mpi už trojková ale nemá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.