Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GO motoru 1.0 TSI 81kW

Od: simon odpovědí: 13 změna:

Ahoj,

Mám prosím dotaz. Lze udělat generálku motoru 1.0 TSI 81kW motor DLAA co je ve Škoda Kamiq? V autoservise tvrdí, že tyto motory nelze generálkovat a je nutné leda zakoupit celý polomotor. Důvod - motor byl zadřen.

Moc děkuji, Simon.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
A jak je "zadrenej"? Ona všeobecná představa o zadření asi znamená "kousnuty" píst ve válci, ale nejde v tomhle případě třeba "jen" o vylagrovana ložiska?

fik
hodnocení

0x
Už od dob Felicie jsou i v českých autech vložky válců napevno a tedy je nelze vyměnit. Můžete nechat válce přebrousit a pak shánět písty. Ty se větší standardně nedělají, takže zakázková výroba a jste na zcela nesmyslné částce.
fik
Oprava: Broušení vlastně nepřipadá v úvahu, protože je tam nikasil nebo něco obdobného. Jedině nechat to potom znovu povlakovat a to bude teprve cena.

Oprava lze udělat novou vrstvou nikasilu...

vernon
Blbost. U Feldy jdou vložky válců normálně vyměnit.

vernon

Souhlasím, ty motory jsem rozebíral pokud se jedná o 1.3.

Jak to má 1.9D a 1.6 si nejsem jistý.

fik
Jj, máte pravdu. Na MPI motory jdou koupit vložky. Na nic novějšího už jsem nenašel.
bear

Zapomněli jste na Fabie 1 generace s motory AME, AZF, AQW, atd... opět mokré vložky.

Bear mě předběhl:) Tyhle vložky jsem měnil:) Jinak 1,6 a diesel měly litinovej blok tvořící přímo i válce.
bear

A Octavii 1 motor AMD :-D :-D :-D

forum.octaviaclub.cz/...

bear

To AMD jsem jednou viděl v jedný Octavii na Slovensku.

Měla šílenej nájezd ale furt šlapala *smich*

hodnocení

0x

Co s tím kdo dělal? Jsem ještě tenhle motor jako automechanik zadřenej neviděl...

Jezdil jsem se Scalou s 250kkm a kdyby na mě svítilo na budíkách 50kkm tak tomu i věřim.

hodnocení

0x

Abych teda nějak odpověděl.

Radši sežeň motor jinej a vyměň ho. Dá se koupit od 30000-50000 dle nájezdu a podle toho jestli je holej nebo nastrojenej, turbo atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]