Nejste přihlášen/a.
dneska jsem marně pátral po příčině, proč známému nestartuje. Popisu, co k tomu vím.
Už dřív měl občas prý problém se starty, ale pravděpodobně jen pri minimu nafty v nádrži a parkování trochu v kopci, někdy ale musel opakovaně zhavit. Někdy motor na volnoběh najednou běžel trochu nerovnoměrně. Jednou mu před pár dny padl do nouzaku (na dálnici v kopci pri plným plynu v cca 3t ot. , což souhlasí s uloženou chybou). Nefunkční 2 žhavicky, podle paměti závad i fyzicky ověřeno.
Včera normálně nastartoval, rozjel a při přeřazení na dvojku motor chcipnul a nejde nastartovat. Z výfuku při točení není cítit nafta, podávací čerpadlo dává tlak necelý 1bar a bere cca 3,5A, filtr sice asi původní, ale čůrkem průchozí, totéž ověřeno i na zpatecce. Snímač otáček to nebude, v bloku hodnot se při točení ukazují, stejně tak odpovídající teplota vzduchu a vody. Pojistky v pořádku, nějaký problém s imobilizerem podle panelu přístrojů taky není. Rozvody měněny před 3 roky a asi 70tkm, řemen napnutý a vizuálně bez opotřebení po celé délce.
Nějaká rada, po čem jít, co zkusit? Jsem čistě benzinoplynovej, diesly nemám rád
Díky
1x
Tady ty vaše projevy působí poddobně, tedy taky to vypadá, že někudy dojde k zavzdušnění, i když u PD by to čerpadlo částečně mělo řešit. Většinou se v těchto situacích prvně mění palivový filtr a pohlídá se těsnost hadic (před nasunutím hadice zahřát, aby změkly a sedly). U toho PD je ale ten známý problém s tryskami. Někdo to nouzově dočasně řeší vkládáním zpětných ventilů, pak při stání není v trubkách u motoru podtlak a nepřisaje si to vzduch, i když tam netěsnost je.
Pokud má podávací čerpadlo v nádrži tak problém se startem tak častým nebývá, bývá u prvních koncernových aut s PD u kterých to podávací čerpadlo nedávali... U těch co nebylo, bylo mechanické podávací čerpadlo před rozdělovačem do jednotlivých PD vstřikovačů... Předpokládám, že tam je stále i s podavačkou a má dávat cca 3 Bary, ale jak je změřit nevím, na to jsem nikdy nepřišel...
Nerozumím naftám, ale PD vstřik podle mě funguje tak, že vačka ho přes vahadlo "zašlápne", tím natlakuje malé množství nafty v něm na vysoký tlak a řj otevře vysokotlaký elektromagnetický ventil a nafta se rozpráší včas dle řj.
Pokud není povel řj, tak vstřik neotevře.
U Common railu to dělá vysokotlaké čerpadlo a vstřiky jsou pouze elektricky ovládané ventily.
0x
Jsem čistě benzinoplynovej, diesly nemám rád.
To jsme dva.
Smradlavá nafta a motory oblité olejem a šmírem.
Není tam Stop ventil na zdechnutí? Na rotačních čerpadlech je někde i kulička ventilu u výstupu na přepad a prý to taky blbne.
Kolik km najeto?
Kód motoru?
Ten ventil na čerpadle znám u "rotačky" , kde jsem před rokem u toho samého člověka strávil večer hledáním příčiny, proč mu nestartuje O1 tdi a nakonec byl problém v dobastlenym imobilizéru, o kterým ani nevěděl
Najeto to má neověřených asi 330.
0x
Dá se kouknout na dobu vstřiku přes vag, abych viděl, jestli jednotka "vstrikuje" a problém je za ní na výkonový straně, nebo "nevstrikuje"= problém je na straně vstupů do ní, něco jí v tom brání?
A co to šedivý relé v boxu u baterky, nemůže mit na svědomí nefunkční výstupy jednotky pro akční členy, aniž by o tom jednotka věděla? ( To jsem ani neověřoval, protože bych to nepředpokládal, když i třeba abs si tohle zjistí, ale začínám váhat
Nedalo mi to večer jsem tam zajel zase chvíli pátrat po příčině. Tentokrát už cíleně jsem proměřil související pojistky a jediné relé u baterky, všechno v pořádku, zběžně i konektor ovládání vstřiků co jsem odpojil, to se zapsalo do závad. Na vagu jsem koukal při startování na dávku nafty (jestli vůbec jednotka nějakou chce dávat) a číslo tam skákalo, něco kolem 10
a pomalu se zvyšovalo. Zkusmo na trochu čističe
do sání motor zamlatil. Po asi 3 minutách vypínání/zapínání klíčku kvůli čerpadlu a žhavení se podařilo dlouhým točením i nastartovat (a pak dvakrát hned po vypnutí znova), ale motor se hooodně třepe a korekce vstřiků se mezi válcema liší až cca o 5mg (-2 až +3), nejvyšší číslo je trvale na čtvrtým a u něj se dřív i teď po chvíli zapíše chyba výpadku. Takže se asi nepletu, že to vypadá na vstřiky, teď ještě zjistit, jak na ně... Nebo spíš kam s tím
0x
Takže jasný, musej se vyměnit, ale nejdřív to musí aspoň spolehlivě zhavit, nastartovat a po ose dojet ať už ke mě, nebo někomu,kdo tohle dělá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.