Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte někdo co je vše potřeba ke stavbě vleku za OA? Myslím jako jestli je potřeba nějaký projekt, papír od někoho kdo má svářečské zkoušky a tak. prosím poraďte
Na samostatnou stavbu budete potřebovat asi 80% dílů s homologací, což znamená koupit (pokud nejste homologovaným výrobcem), papír od svářeče bude třeba jen v případě, že při stavbě bude Vámi použita technologie sváření.
Stavba přívěsu v dnešní době má opodstatnění snad jen v případě, že hodláte vyrobit něco, co nikdo jiný nenabízí nebo ani není schopen vyrobit na zakázku. Na trhu je dnes nepřeberné množství přívěsů v různých technických i finančních variantách.
Budete-li veškeré komponenty kupovat, pak dospějete k závěru, že koupě hotového Vás přijde na polovinu nákladů a desetinu času.
Cyrile dávám dobrou páč souhlasím. Největší problém asi bude sehnat svářeče který se pod to podepíše aniž by to sám vařil a dyl to celé dohromady. Já bych se pod to "nepodepsal"
Nevím jestli to bude úplně vše,třeba někdo něco přidá-vím najisto o certifikované oji a nápravě(nápravách).
odpověď v duchu cyrila-anebo se dá postupovat obráceně-sežeňte si doklady na vlek(nějaký zbouraný ap.),co zhruba velikostí a nosností potřebujete,a podle dokladů "stavět"-rozměry,konstrukci atd.,aby to na TK sedělo-jen je opravdu zapotřebí "mít trošku povědomí" o materiálech,namáhání,spojích a spousty dalšího-abyste hned až vyrazíte,někoho za sebou(v protisměru a...)utrženým,rozpadlým,vlekem nepřizabil...!
doplněno 02.09.10 20:41:prostě v případě jakéhokoli problému s vlekem to zavání i basou-s tím je potřeba při stavbě počítat,nestačí být "jen"pečlivý-problém s "přestavbou" dokladů tak velký nebude(seženete-li ty doklady,štítky atd.)...
nez ho doma pracne vyrabet to se asi vyplati koupit nejaky starsi mozna ze by vas material a vse okolo vyslo draze nez kdyby jste koupil nejkay starsi na inzerat mylim ze za 5 tti s se da sehnat nejakej slusnej
Mara(tazatel)měl asi na mysli vlek,čili nějaký "plaťák" "podvalník" apod.-no a ten asi za 5000,-nepořídí-jsem si jist,že si dokáže podle cen vleku z inzerce,které shání,spočítat,že se to asi s prací i materiálem vyplatí-jen "malý problém" legislativně celou věc ošetřit...,osobně bych postupoval obrácenou cestou sehnání platných dokladů,a podle nich ev.postavil onen vlek-na technický stejně krom funkce elektroinstalace,funkce lanovodů-brzd a změření rozměrů sv.metrem a opsání štítků z rámu nevyřeší(a to vím o čem mluvím,ze zkušenosti)-hlavně ale raději vše "předimenzovat",než aby se do budoucna něco stalo-viz.shora...
a ještě to nezapomeň zvážit a v případě že bude plaťák moc těžký, respektive těžší než má být, tak kus plechu uřízni, když tě v zahraničí policista nechá zvážit mobilním vážícím zařízením a zjistí že okamžitá hmotnost všech renaultů co vezeš na svém plaťáku je vyšší než nejvyšíí technicky přípustná hmostnost podle dokladů a výrobních štítků, budeš je překládat na dva plaťáky...
Mimochodem, erikchu, zajímalo by měl kdy jezdíš za hranice pro ty šikovně bourané a málo jeté Renaulty po důchodcích, když sem píšeš 3x denně...
tak jednak těžko plaťák stavět z plechů-nebudeme,ačkoli jsem původně strojař pitvat metalurgii,profily materiálů ap.,ohledně hmotnosti-prázdný vlek za osobák jsem ještě nikdy vážit neviděl(ani na STK)-každý i podprůměrně inteligentní policista ví,že prázdný těžko překročí svou max.hmotnost(takže pravděpodobnost pokuty=nula)no a tazatel asi moc dobře ví,že při ev. stavbě si nejdřív zváží použitý materiál a komponenty,aby věděl kam se asi dostane,pak zváží celek a podle toho může naložit auto,zcela prostý součet-ale to považuji za tolik samozřejmé,že to ani nezmiňuju...No a ohledně dovozů-jezdím tak 1-2x do měsíce,bouračky neřeším,pouze celá plně funkční vozidla v hodně dobrém stavu,no a profit z nich je o schopnosti "ukecat"pův.majitele(většinou ze SRN)a srazit nákupní cenu,tak aby i prodejní zde byla i v dnešní době zajímavá -prostě aby všichni byli spokojení a nikdo nemohl za 2-3měsíce přijít a říct,co jsem mu to nadělil...A o tom by to mělo být-ještě dodám,že mne to už neživí,je to spíš pro relax...Ještě dodám,že stavba vleku není až zas tak technologicky náročná-má-li člověk nějaké elementární technické znalosti(nejedná se o stavbu mostu,kde jsou pevnostní a materiálové výpočty trošku složitější)i-pro "úřední typy"to problém je,řekl bych nepřekonatelný,ale lze to pochopit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.