Ahoj, máte někdo zkušenost která kartáčová myčka je k laku nejšetrnější? Mám na mysli hlavně z těch celo republikových nebo na benzínkách. Hlavně co se týče materiálu kartáčů
Hlavě se to týká údržby té myčky. Ty kartáče se mají po nějakém čase měnit a když se nemění, začínají ničit lak. Takže dvě identické myčky různě provozované mohou jedna být šetrná a druhá ničit lak. A když se podíváte, jak se dneska všude šetří...
Jakmile je to myčka s kartáči, z principu nemůže být šetrná. A o údržbě a výměně kartáčů si nedělám iluze.
Se starým autem je to jedno. S novým jedině bezkontaktní resp. ruční mytí. Cena je velmi podobná jako na kartáčové myčce (teď neberu v potaz myčku na Tank ONO za 69Kč), výsledek lepší.
Se starým autem to NENÍ jedno..Pokud má staré auto pěkný lak a myčka ho zničí, tak je to k nasjání!
2024
Jasně, ale myslel jsem staré tak, že mu to už nevadí. Nebo OK,mluvme o stavu laku auta, kterému už myčka neublíží.
petrovic
Pokud to auto je uz tak stare, a lak je taaak moc skaredy, jaky ma smysl to pak umyvat v kartacove mycce? To vezmu na rucni wapku, ocvacham nejvetsi gyzd a trada domu.
autoposkrabane
Lak mam poskrabany (ne od kartacu) vsude a dost, ale kdyz vyjede z mycky, tak vypada pekne, jen se na to nesmi koukat moc zblizka. Ale zaroven je ve stavu, kdy by mi dalsi skrabance navic nevadily
V kartáčové myčce jsem byl jen jednou jdysi s favoritem (kvůli programu na umytí spodku, který to ale místy ani nenamočilo), takže od té doby už myju zásadně jen doma. Ale - v souvislosti se staršími auty, není ono nakonec lepší do kartáčový myčky zajet právě kvůli mechanickému "obnovení" zmatnělého laku namísto ručního drbání abrazivním voskem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.