Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kartáčová myčka

Od: framir® odpovědí: 8 změna:
Ahoj, máte někdo zkušenost která kartáčová myčka je k laku nejšetrnější? Mám na mysli hlavně z těch celo republikových nebo na benzínkách. Hlavně co se týče materiálu kartáčů

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

1x

Hlavě se to týká údržby té myčky. Ty kartáče se mají po nějakém čase měnit a když se nemění, začínají ničit lak. Takže dvě identické myčky různě provozované mohou jedna být šetrná a druhá ničit lak. A když se podíváte, jak se dneska všude šetří...

bear
hodnocení

0x

Můžu napsat, kterých se vyhnout. Orlen (Benzina) a OMW. Tlačí kartáči tak, že mi to urvalo pásky na RZ a zvedlo zadní stěrač.

Nejlepší asi MOL. Tam se mi to nikdy nestalo.

Vůbec nejlepší je Wapka a aktivní pěna.

2024
hodnocení

0x

Jakmile je to myčka s kartáči, z principu nemůže být šetrná. A o údržbě a výměně kartáčů si nedělám iluze.

Se starým autem je to jedno. S novým jedině bezkontaktní resp. ruční mytí. Cena je velmi podobná jako na kartáčové myčce (teď neberu v potaz myčku na Tank ONO za 69Kč), výsledek lepší.

Se starým autem to NENÍ jedno..Pokud má staré auto pěkný lak a myčka ho zničí, tak je to k nasjání!
2024
Jasně, ale myslel jsem staré tak, že mu to už nevadí.
Nebo OK,mluvme o stavu laku auta, kterému už myčka neublíží.
petrovic

Pokud to auto je uz tak stare, a lak je taaak moc skaredy, jaky ma smysl to pak umyvat v kartacove mycce? To vezmu na rucni wapku, ocvacham nejvetsi gyzd a trada domu.

autoposkrabane
Lak mam poskrabany (ne od kartacu) vsude a dost, ale kdyz vyjede z mycky, tak vypada pekne, jen se na to nesmi koukat moc zblizka. Ale zaroven je ve stavu, kdy by mi dalsi skrabance navic nevadily
V kartáčové myčce jsem byl jen jednou jdysi s favoritem (kvůli programu na umytí spodku, který to ale místy ani nenamočilo), takže od té doby už myju zásadně jen doma. Ale - v souvislosti se staršími auty, není ono nakonec lepší do kartáčový myčky zajet právě kvůli mechanickému "obnovení" zmatnělého laku namísto ručního drbání abrazivním voskem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]