Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bouchání od zadní nápravy

Od: tomasb odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, vlastním ford fusion 1.4 tdci 2004
Problém je, že jde nepřijemné boucháni od zadní nápravy. Tlumiče a pružiny jsou nové je po stk. Ale při nerovnosti nebo retardér nebo přejezd přes nějaký hrbolek tak jde slyšel zezadu nepřijemná kovová rána. Nevíte po čem bych měl jít?
Ano auto má roky ale když to člověk opravuje tak by měl fungovat vcelku dobře.
Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Silentblok nápravy, pokud to bouchá a opravdu jsou tlumiče s pružinou vyměněný, tak nic jiného to být nemůže. Taky mi trvalo nějakou dobu než jsem to vyměnil a můžu říct, že neskutečný ticho i u staršího auta.
autodily-cardo.cz/...
Bouchání od zadní nápravy
tomasb
hodnocení

Zdravím, děkuji za rychlou odpověď. Možná máte pravdu. Koukal jsem teď na to je a je takový požvýkaný. Zítra jde k mechanikovi
Ještě jednou děkuji převelice a mějte hezký zbytek dne.

pecenkav
hodnocení

0x

Jestli je po STK, tak ti to měli najít tam na jámě s vybracema, navíc tam mají i celkem slušný mechanizmus na cloumání s podvozkem, pokud ta STK nebyla zaplacená.

Pokud to nemůžeš najít, tak já si třeba zajedu na STK a za 200,- si nechám od nich ten podvozek na jámě prohlédnout, oni mě to přímo ukážou, teda před 2 rokama mi to stálo ty 200,-

doplněno 09.04.25 10:38:

Tak jsem tam teď volal, je to prohlídka na vlastní žádost, udělají mi jakou nápravu chci a stojí to už 500,-

Mě teda na tom vibrátoru na stk vždycky trápí jenom přední nápravu, zadní si tam nikdy nevšímali ani u aut s viceprvkem, stejně tak kontrola sbíhavosti. A tlumiče taky nejsou součástí prohlídky.
tomasb
hodnocení

Dobrý večer pane pecenkav. Ano bez peněz. Klasika emise+stk. byl jsem poprvé na stk a na první pokus to kvůli čepu nevyšlo pak ano.
Děkují zítra tam zajedu.
asd1

Tady taky na STK lomcovákem řeší jen přední nápravu.

Většina věci jde snadno najít rukoměrem - pomocník houpe s autem a rukou osaháš kde je vakl. Najít ti to můžou na STK na lomcováku, hlavně mají zkušenosti a ví co a jak hledat, tak to je hned. Ale platíš a musíš tam jet/ domlouvat se, takže rukoměr je rychlejší..

Obvykle nějakej vytlučenej silentblok, pokud je tam i stabilizátor tak klouby kostí,, uhnilej šroub, jeho uložení, někdy i vejfuk o kastli, uvolněnej šusplech apod.

pecenkav

Když tam zajedu na vlastní žádost a za poplatek, tak mi to vždycky udělali, když jsem na to doma sám a nemám jámu, tak se to někdy špatně hledá

Asd1 ten vejfuk nebo plech je taky dobrá připomínka. Nebo jednou mi chrastila poklice na kole, vždycky zadrncela na nerovnosti, pořád se mi to zdálo zepředu a nakonec to dělalo zadní kolo :)
A nebo můžou klepat třmeny, pokud to má vzadu kotouče.

hodnocení

0x
Nedělá to třeba hever, klíč na kola nebo něco podobnýho u rezervy nebo v kapse kufru? Taky jsem takhle jednou pátral:)
tomasb
hodnocení

Dobrý večer, bohužel vyzkoušeno. Vše jsem nechal v garáži a stejně..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]