Nejste přihlášen/a.
Můžete mě někdo poradit,jak seřídit zapalování z pařeza, které jsem namontoval do jawy 250 panelka.Zkoušel jsem to podle měrek, ale hází to slabou jiskru.Motor startuji přes startér,takže otáček má dost.Motor mám v traktoru.
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
jir
2x
Zapalování z pařeza je odlišné než u Jawy 250. Dvěpade má dynamobateriové zapalování, kdy je nejsilnější jiskra v nízkých otáčkách a se zvyšováním otáček slábne.
Pařez má tzv. alternátor (magneto), se zvyšujícími se otáčkami, se zlepšuje jiskra. Taky tam je jedna záludnost: Na pařezu se NESMÍ štelovat předstih jako na J-250 otáčením destičky proti alternátoru (není to dynamo),ale pouze otáčením celého alternátoru. Destička je proti tělesu alternátoru nastavena už z výroby a poloha je označena ryskou - pouze v této poloze to má nejsilnější jiskru.
Dále je důležité, aby rotor alternátoru byl vložen při uskladnění ve statoru, neměl by být uložen samostatně, protože jinak ztratí magnetismus a pak je taky slabá jiskra. Dá se však opět nabudit, na moto burzách to bývá k vidění.
Problém tedy může být v rozhašeném zapalování nebo slabém rotoru.
Pařez má tzv. alternátor (magneto), se zvyšujícími se otáčkami, se zlepšuje jiskra. Taky tam je jedna záludnost: Na pařezu se NESMÍ štelovat předstih jako na J-250 otáčením destičky proti alternátoru (není to dynamo),ale pouze otáčením celého alternátoru. Destička je proti tělesu alternátoru nastavena už z výroby a poloha je označena ryskou - pouze v této poloze to má nejsilnější jiskru.
Dále je důležité, aby rotor alternátoru byl vložen při uskladnění ve statoru, neměl by být uložen samostatně, protože jinak ztratí magnetismus a pak je taky slabá jiskra. Dá se však opět nabudit, na moto burzách to bývá k vidění.
Problém tedy může být v rozhašeném zapalování nebo slabém rotoru.
0x
Odtrh se na kladívko dával 0.4mm
Chce to mit ověřenej kondenzator
Mít ověřeno že sou kontakty kladívka nevypalený a pomoci měřáku si zjistit že kontakt rozpíná a spíná že neni ve zkratu
Ja to pak delal tak že sem si najel do horní úvrati tam sem si to změřil posuvkou
Pak sem si zap zapalování a pomoci plochého klíče myslim 10ka sem vačkou jel s citem proti směru otáčení motoru až to hodilo jiskru
V tom mistě sem lehce mydlil klíčkem a musela litat jiskra
Poté opět měřit posuvkou
Vzit udaj z horní úvrati odečíst údaj z mista kde hodí jiskru
A dle toho štelovat
A furt dokola až to trefíme
Měl sem ze stary svíčky udělanej forychtung aby se mi líp měřilo posuvkou ale de to i bez toho
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]