Nejste přihlášen/a.
Většina bank umožňuje rychlou platbu až do 2,5 milionu korun. Naposledy když jsem prodával auto, jednalo se o částku 780.000 Kč, kupujcímu jsem vytvořil QR kód, ten částku převedl, během pěti sekund platba přišla, byla sobota. Ne všěchny banky ale umí rychlé platby...
Klíče včetně dokumentů jsem předával ve chvíli, kdy platba přišla.
Nedávala bych mu plnou moc k převodu. Udělejte si čas a převod proveďte spolu, nebo se na to vykašle a budou vám chodit složenky na jeho případné pokuty. Takových případů je hafo.
Okamžitá platba, ale můžete si předem ověřit podmínky (někde je limit třeba 400 tisíc, ale jde provést třeba 2x), u některé banky (třeba RB) jde okamžitý převod závazně požadovat.
Převod na registru pak provést okamžitě online na portálu dopravy, kdy si on na úřad dojde pro nové doklady, vás už zajímat nemusí...
Jedno auto jsem prodával sám a naštěstí vše proběhlo v pořádku (slušný kupující, z našeho města, peníze před převodem, převod za účasti nás obou, kupní smlouva atd). Než jsem sehnal kupce, trvalo to asi tři měsíce.
Druhé auto jsem prodával protiúčtem k novému a bylo to to nejlepší co jsem mohl udělat. Ano, samozřejmě že kdybych auto prodal sám, měl bych z něj o něco více (odhadem tak o 10%). Nicméně mám zcela po starostech, auto aktuálně leží v bazaru (AAA) již třetí mesíc a pomalu jeho cenu snižují. Ušetřilo mi to tolik času a starostí, že těch peněz opravdu nelituji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.