Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak probíhá platba při prodeji vozidla

Od: tutanchamon odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, jak by prosím měl proběhnout prodej vozidla, kde je cena 380 tisíc?
Zajímá mě kdy kupujícímu předávám klíče?
Jestli ve chvíli kdy mám až peníze na účtě?
Hádám, že převod takové částky potrvá jeden pracovní den.
Sejdeme se na místě, podepíšeme kupní smlouvy, proběhne převod peněz na účet a já druhý den představám kupujícímu klíče, technický průkaz a plnou moc k převodu?
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Většina bank umožňuje rychlou platbu až do 2,5 milionu korun. Naposledy když jsem prodával auto, jednalo se o částku 780.000 Kč, kupujcímu jsem vytvořil QR kód, ten částku převedl, během pěti sekund platba přišla, byla sobota. Ne všěchny banky ale umí rychlé platby...
Klíče včetně dokumentů jsem předával ve chvíli, kdy platba přišla.

hodnocení

2x

Záleží na bankách - některé mezi sebou mají převod okamžitý.

A už taky bylo toho o přepisu napsáno dost.

Jste si na 1000% jistý, že kupující změnu na registru provede?

hodnocení

2x
Existují i okamžité převody peněz..Být Vámi,volím tuto možnost a trval bych na ní..Plnou moc nikomu nedávejte..Skočte rovnou na úřad a udělejte to v jeden den..Bude to do budoucna lepší pro Vás..Klíče tedy předat ve stejný den jako přepis a převod peněz

hodnocení

2x

Nedávala bych mu plnou moc k převodu. Udělejte si čas a převod proveďte spolu, nebo se na to vykašle a budou vám chodit složenky na jeho případné pokuty. Takových případů je hafo.

hodnocení

2x

Okamžitá platba, ale můžete si předem ověřit podmínky (někde je limit třeba 400 tisíc, ale jde provést třeba 2x), u některé banky (třeba RB) jde okamžitý převod závazně požadovat.

Převod na registru pak provést okamžitě online na portálu dopravy, kdy si on na úřad dojde pro nové doklady, vás už zajímat nemusí...

2024
hodnocení

2x

Jedno auto jsem prodával sám a naštěstí vše proběhlo v pořádku (slušný kupující, z našeho města, peníze před převodem, převod za účasti nás obou, kupní smlouva atd). Než jsem sehnal kupce, trvalo to asi tři měsíce.

Druhé auto jsem prodával protiúčtem k novému a bylo to to nejlepší co jsem mohl udělat. Ano, samozřejmě že kdybych auto prodal sám, měl bych z něj o něco více (odhadem tak o 10%). Nicméně mám zcela po starostech, auto aktuálně leží v bazaru (AAA) již třetí mesíc a pomalu jeho cenu snižují. Ušetřilo mi to tolik času a starostí, že těch peněz opravdu nelituji.

Ušetřilo mi to tolik času a starostí, že těch peněz opravdu nelituji.****správné rozhodnutí a je klídek..

hodnocení

2x
Sejdeme se na místě, podepíšeme kupní smlouvy, proběhne převod peněz na účet ANO souhlas !Já druhý den představám kupujícímu klíče, technický průkaz a plnou moc k převodu? NEDOPORUČUJE SE, zejména PM kupci na zápis Změny (přepisu vozidla) -nej varianta je oba dva na úřad a zapsat změnu společně nebo kupec dá PM Vám a vy zapíšete zápis Změny a nový doklad doručíte kupujícímu!

hodnocení

0x

Sejdeme se na místě, podepíšeme kupní smlouvy, proběhne převod peněz na účet a já po obdržení částky dojdu s kupcem na evidenčku, pokud je třeba a pak na úřad, kde spolu provedeme změnu majitele.

... plnou moc k převodu?***to v žádném případě..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]