Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím, neboli jakým přípravkem oživit čalounění na vnitřních vozidladveřích

Od: fred odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosím o radu při hledání způsobu čím oživit část čalounění, které je na vnitřku předních i zadních

dveří osobního vozu Peugeot 206, které je po letech částečně "vybledlé" a ztratilo původní zabarvení.

Zbylou plastovou část dveří i ostatního interiéru občas oživuji k tomu určeném spreji. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Zkuste ho překartáčovat octem nebo silnou octovou vodou.

fred
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale silnou octovou vodou a použitím kartáče si myslím, že čalounění i když je to

taková hrubší pevnější tkanina, tak jej "potrhám".Dříve jsem čistil slabším roztokem Vanišu, ale tkanina/čalounění/

je takové vybledlé.

Stále mě to táhne ošetřit nějakým přípravkem ve spreji, který by dal čalounění lepí živější zabarvení. Děkuji.

hodnocení

0x
Vzal bych to přípravkem na ruční čištění koberců a použil normální moltanovou houbičku jako jsou na nádobí, ale jen tu měkkou žlutou část. Tím se vytvoří pěna a krouživými pohyby vyčistí čalounění.
Vyzkoušeno
bear

Já beru kartáček na šaty. Má velmi měkký chlup. Měkčí nežli na zubním kartáčku.

hodnocení

0x
Já bych to nechal být. Nevím sice jak u Pažouta, ale aspoň u škodovky, stejně jako na stropě, je pod tím hadrem molitan, co se časem rozpadá na prach a vlhko, případně nějaká chemie, tomu určitě nepřidá, spíš to urychlí. Takže to bude možná hezky oživený barevně, ale volně plandající...
bear

Zlatá Fabia 1 nebo Felicia. Tam můžeš vzít celý tapec dveří do sprchového kouta a celý ho vzít sprchou s teplou vodou a JARem a vydrbat :)

Ale stropnici ne, tam u fabky i oktavky přišly na řadu špendlíky shodně po 22-23 letech, u oktávky od stejný doby planda i hadr na dveřích a vlastně i ty dveře celý budí u řidiče dojem, že už pomalu musí upadnout :)
Ale o 3 roky starší felda pořád paráda, tam dveře přežijou i zateceni, zplesniveni a wapku:)
bear

bery... Fabia 1 je zlatá v tom, že od MR2005 do 2007 má jinou stropnici a ta už nepadá ;). Stačí ji pak přemontovat a neřešit špendlíky jak Ovcaři 1 :)

A jo, to už jsem vlastně kdysi někde četl, dokonce snad tady od tebe :) Dobrej tip, pokud by fabka ještě byla aktuální, až děti přestane bavit tam mamine těma špendlíkama pripíchavat výkresy:)
bear

Místo molitanu je tam opět zase něco jako PUR pěna v tenké vrstvě. Jako to má Felda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]