Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpory sahar klimy a motoru

Od: doutnak® odpovědí: 15 změna:
Ahoj..Asi jsem tupec,ale nemůžu najít v nabídce autodílů odpory ventilátorů sahary motoru a klimy na VW Caravelle 2,8 VR6 typ AES. Myslím, že jsem to našel, ale nazývají to odporem vnitřního ventilátoru..Nevěděl by někdo? Hledám pod špatným názvem anebo to mají všude špatně pojmenované?
doplněno 04.04.25 22:12: Jde mi o ty dva válečky-odpory,které se nacházejí pod autem na příčce pod chladičem..
doplněno 05.04.25 11:10: Měl jsem dát hned vin..to mě nenapadlo

Odpory sahar klimy a motoru

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Tak se podívej do etky online.

Jaký model a rok?

doplněno 04.04.25 22:20:

Příklad rok 2001 Transporter T4

odpory (s klimou) 701959263D

držák 701971280A, 701971280

šroub držáku N01021710

doplněno 04.04.25 22:23:

drive2.ru/...

Odpory sahar klimy a motoru #2
Odpory sahar klimy a motoru #3
hodnocení

Díky .Rok 1997. NEMÁM PC jen mobil a poslední dobou nemám data v mozku..proto prosím o radu ,sorry :)
bear

MR97

701959263D

701971804E (více dílů viz obr)

7D0971804

Ty díly jsou vyběhnuté z výroby, takže asi seženeš jen odpory bez držáků a v náhradách.

*klonouk*;)

Odpory sahar klimy a motoru #4
Odpory sahar klimy a motoru #5
hodnocení

Veliké díky *frajer*..Škoda, že ti taky nemůžu nějak pomoci *hi*
hodnocení

Dalo by se nějak z toho vinkódu zjistit,jaký typ automatické převodovky v tom mám? Ptal jsem se jednoho znalce a radil mi hledat označení v okolí vaničky převodovky. Včera jsem to "lustroval" a čistil..jenže tam nebylo vůbec nic.
bear

Netuším, později možná mrknu.

Jinak z toho štítku ty malé 3 místné kódíky, jsou výbavy co někdo nakonfiguroval a ty se dají rozklíčovat online. Nevím, zda je tam i ta převodovka.

X0A = Prodejní program NĚMECKO
B0X = Sada dílů, provedení vozů-NĚMECKO, zvláštní díly

atd...

igorweb.org/...

05.04.25 14:48
hodnocení

Díky..
bear

X0A = Prodejní program NĚMECKO
B0X = Sada dílů, provedení vozů-NĚMECKO, zvláštní díly
C7X = Disk ocelový 6J x 15 H2
G0E = 4-stupňová automatická převodovka
H6W = Pneumatiky 205/65 R15 C 100T
J1L = Baterie 280A (60Ah)
M21 = 6-vál.zážehový motor 2,8 L/103 KW (VR-6)Motronic, katal.(regul.) s EGR a SLP Agregát: T2X
0J2 = Standardní užitečné zatížení
1AE = Antiblokovací systém ABS s elektronickouuzávěrkou diferenciálu EDS
1G2 = Ocelový rezervní disk s jízdním obutím
2PG = Volant
1ND = Zakrytí kola
5RQ = Zpětné zrcátko vpravo, konvexní
5SL = Vnější zpětné zrcátko vlevo, asferické
T2X = 6-vál. zážehový motor 2,8L Agregát: 021.E
0E1 = Kratší rozvor
0ZN = Stálý převod rozvodovky, dlouhý
0G2 = Automatické řazení-řadící páka
8AB = Rádio "Alfa"
8GR = Alternátor 150A
8L8 = Anténa v čelním skle
1P4 = Odpružení pro snížený podvozek
1X0 = Přední náhon
1LU = Kotoučové brzdy vpředu
1BA = Odpružení/tlumení, standard

hodnocení

Tyyjo..Díky..Ono to má nějakou el.uzávěrku difu? *sok*
To je součástí ABS, přibrzďuje to prokluzující kolo, aby se prenesla síla na druhou stranu s lepší adhezí. Při prokluzu to slyšitelne chroupe.
bear

Jak píše Bery. Máš běžmej otevřenej diferenciál na přední poháněné nápravě. Jako většina obyčejných aut.

Jedno kolo by ti mohlo prokluzovat při rozjezdu a nemusel by jsi vyjet naloženej z bahna nebo mokré trávy či listí. Tak se to prokluzující kolo díky EDS přikousne kotouč. brzdou. A síla difu se přenese na kolo, které je na adhezivnějším povrchu.

ABS s EDS měla většina Octavií 1 nebo to mohla mít už i Felicie ve zvláštní výbavě.

S převodovkou to nemá souvislost. ;)

Dif simultálně zamykají tak trochu hloupě, ale funkčně brzdy.

hodnocení

Ajo..takhle je u některých aut řešeno "4x4"..U starých traktorů to bylo řešeno děleným pedálem brzdy *smich*
bear

Ano, jako Zetory s rozdělenou brzdou na zadek přes dva pedály spojené/rozpojené tyčkou ;)

hodnocení

0x

Podľa win,by tam mala byť prevodovka pod kódom DNE(4A). Motor s kódom AES 2800CC.

06.04.25 19:17
hodnocení

Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]