Nejste přihlášen/a.
Ahoj, otázka je v nadpisu. Měnil jsem dneska žárovky. Do potkavaček jsem dal Osram Original H7, do mlhovek H1 nějaký Aroso z Tesca za 35 Kč. Ta mlhovka svítit o dost víc. Je to normální? Pokud ne tak čím to může být? Vysvicene paraboly? Špatně seřízené světla? Nebo staré žárovky? Ty osramy jsem kupoval z Alzy...těžko říct, jestli se můžou nějak zkazit. Mel jsem Philips Racing Vision a ty svítily o dost víc ale už se mi nechce dávat do žárovek 800 Kč. Jeste se zkusím podívat, jestli mam správně zapojenou patici. Světla by asi zasloužily přeleštit ale to bych udělal před zimou, dny teď budou dlouhý. A ano, u 147 je mlhovka nahoře a tam kde mají normální auta mlhovky tam jsou blinkry
Zdravím,
měl jste udělat foto zepředu, jak to svítí. Ale stejně těžké takto poradit..
Na parobole a seřízení světel samozřejmě záleží nejvíce. Ale vysvícené paraboly, nevím co je to, pokud jsou ale zašlé, bude to svítit spíše méně.. A nečiré skla a paraboly mohou samozřejmě tříštit světlo všelijak a oslňovat. Jinak, patici jste určitě nezapojil špatně. Jinak by to nesvítilo..
A dle manuálu k vozu by jste měl zjistit jaký příkon mají mít. Ony ty H1 mají některá auta jako dálková světla s příkonem 100W a některá je mají jako mlhovky s příkonem 55W a také příkladně trochu naopak.. Ale neznám váš vůz.
Mrkněte jestli jste tam nedal moc "silné".. atd.
A směr toku u toho řidičova světla je ok? Příjde mi, že svítí moc doprava...na fotce zrcadlově obráceně doleva. U toho spolujezdcova světla mi to světlo příjde víc rozptýlené. Vím, že spolujezdcovo světlo svítí do větší dálky ale i tak. Možná to mám jen blbě vyfocený zase. Žárovka by tam měla bejt dána dobře...i když vzhledem k tomu výstupku a zapojení konektorů tam asi ani jinak dát nejde.
Mě přijde rovně a jen je křivej ten kalíšek stínítka. Ale kdo ví, regloskop poví.
Alfa romeo 147 asi nemá schváleno mít LEDky.
Schválený auta přibejvaj rychle, nedávno asi 10 a teď snad 50.. Začli dělat i rozměrově prakticky stejnou jako klasika, je tam jen minivětráček na rozdíl od toho většího u patice.
Buď je křivý stínítko nebo žárovka v patici. I mně se to povedlo nasadit blbě, tvářilo se to OK, pružinka šla zavřít lehce... A stejně byly blbě, vypadalo to podobně jak na fotce..
Svítí žlutě - to může být foťákem - vyvážení bílé. Víc by napovědělo vyfotit v noci výhled z auta (ideálně na sněhu)
Taky mi přijde, ze je křivý ten kalíšek než ta žárovka. Zeptám se otce, ten to má víc v oku. A jinak to asi svítí dobře. Ono strašně záleží pod jakým úhlem to člověk fotí. Teď jsem snažil to vyfotit co nejvíc zepředu. Fotku až pojedu večer můžu přidat. Ale teď jak je dlouho den za tmy moc nejezdim, proto jsem taky koupil obyc osramy za 70kc. Ty ledky jsem viděl od Osram i za 1000 ale mam strach abych neoslňoval.
Pozor ty levnější Osramy většinou nesmí na veřejné komunikace. U každý konkrétní žárovky musíš zkontrolovat na jaký auta může, někdy je nutná úprava světel.. Vývoj tam jde rychle dopředu, na podzim můžou být úplně jiný možnosti i ceny.
Levná čína obecně je jasná, ta je nelegální. LED pole mají hlavně mnohem větší než vlákno, tak to pak oslňuje. Osram má to LED pole mnohem menší.
Co bych udělal co nejdřív, tak přeleštit světla (šmirgl + lak s UV filtrem) - různý vosky a jiný leštěnky = z apůl roku to zežloutne a musíš znova. Lak drží dlouhodobě jak originál světla (stačí když to denně nedrbeš hadrem od bláta)
Mě to světlo na fotkách připadá oranžové. Není ta žárovka na 24V nebo není na ní nízké napětí (přechodový odpor). Prostě podle mě takhle svítí žárovka, která má nižší napětí než na které je stavěna (pokud není barva světla zkreslená focením). Paraboly samozřejmě taky za moc nestojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.