Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznáte problém?

Od: sofie odpovědí: 18 změna:
Dobrý den všem.
Ráda bych popsala problém, který mám ma autě, jestli to někdo pochopí.
Když dobržďuji auto ( na semaforu, do kolony atd), tak těsně před zastavením, pod brzdou slyším i cítím, jak kdyby se tam něco zadrhlo. Pod brzdou mi to tam tak skřípne. Neni to hlasitý zvuk, neni to slyšet zvenčí, je to spíše pocitový, jak kdyby se zadrhlo ozubené kolečko a pak se povolilo.
Byla jsem s tím v servise, měnilo se kde co, ale můj problém stále trvá. Nicméně neděje se to pokaždé, tak 60%casu. Tudíž když to dnes pan projel 50m sem a 50m tam, tak neměl tu čest.
Jestli někdo z mého popisu pozná můj problém, budu vděčná, lépe potom na servise vykomunikuji problém.
Diky

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Sice vám to takhle na dálku neopravím,ale je to způsobeno ABS..co přesně a konkrétně taky nevím..Dělal mi to starší Opel v automatu..při startu a noze na brzdě v tom pedálu "koplo".."chrouplo"..ale nic víc se nestalo..normálně to brzdilo,tak jsem neřešil..teď mám starší VW a v pedálu to udělá úplně stejně..ale udělá to při každém prvním přibrždění po startu..pak néé..Zatím neřeším a jezdím a vždy zabrzdím ;)
sofie
hodnocení

To je to, co jsem si myslela. Ja jsem jim totiž i hlásila, ze poslední měsíc se mi asi 3x rozsvítilo ABS a servo, a v tu dobu začalo toto chroupání. Servo mi vyměnili. Auto brzdi, ale je to nepříjemný zvuk, ten takové křupnuti. Mne to taky nedělá pokaždé a proto je těžké jim to vysvětlit, protože když si to oni na kousku projedou, tak zrovna nic.
asd1

Vyměň servis, v tomhle jsou lamy a lepší je už jim to do ruky nedat. Bohužel najít dobrý servis je výhra v loterii a + málokomu se chce dávat dohromady auto napadený lamou *ua*

Btw radit takovým je radost - nenapíše jaký auto, že to bylo v servisu a v čem se tam hrabali, ohle z ní leze až na vyžádání a jak z chlupatý deky..

Ve věštírně se přikláním k ABS - já jsem tomu říkal, že auto "chrochtá". Pomohlo projetí s napíchnutou diagnostikou a výměna čidla LP kola. Nejsem mechanik.
Na diagnostiku jsem to připojené měl..ale nic to nehlásilo..vůbec nic..Takže ani servis se s tím mazat nebude! Doporučí vám výměny všeho ohledně ABS za desítky tisíc a budete platit za jejich hokusy pokusy..
Tak jestli se rozsvítilo ABS a servo cca současně, nebude to nejspíš ani jedno z toho, ale dobíjení...

@bery

myslíš že dobíjení, když ji tam něco zvukově "skřípne u brzdy" jak píše v popisu otázky?

asd1

Pak měnili servo, takže něco pojebali *ua*

asd1
hodnocení

0x

Podle popisu to může být nejmíň sto různých věcí.. Projet zkušeným mechanikem, na dálku to je věštění z koule..

sofie
hodnocení

Dnes jsem to vyzvedla po týdnu ze servisu. Asi tedy začnu věštit .
mate59

Reklamujte v servisu.

sofie
hodnocení

To jsem udělala, sotva jsem odjela ze servisu. Jak jsem psala, neděla to pokaždé a když jsem se tam vrátila, tak servisak po jízdě 50m sem a 50m tam nic nezpozoroval.
Samozřejmě se tam chystám znovu.

2024
hodnocení

0x

Asi by bylo velmi dobré, když napíšete jaké máte auto.

U Pragy V3S to budě něco jiného než u Škody Fabia.

sofie
hodnocení

Thalia,r.2012
Trocha ironie a nadsázky..;) Stačí vyměnit Thalii a problém by měl ustat;) A ještě levnější varianta je..Stlát na to;) Nebojte se,ono to nepřestane brzdit..Toto bych vám sice neměl radit,ale v servise jste byla a výsledek znáte;) Jedině si z toho udělat koníček a servisy zkoušet postupně jeden za druhým vždy po výplatě..

hodnocení

0x

Zkusit jiného servisáka-znalého dané značky-modelu. Pokud ani on noc nenajde, tak čekat a používat auto normálně dále . Pokud je tam minivada, tak se časem projeví kdy už to bude znát.

31.03.25 17:23
hodnocení

0x

Ložisko.

bear
hodnocení

0x

Mě to přesně tak dělá ABS, respektive ESP, když jsou podhuštěný gumy (uchází mi jedna strana)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]