Nejste přihlášen/a.
Já mám ještě poctivé auto co všechny asistenční systémy má v hlavě řidiče.
Dnes jsem narazil na článek
diskuse je tam taky výživná, co Čech to fitipaldi.
Už asi dvakrát, možná třikrát, se mi na dálnici stalo, že jsem předjel v levém pruhu kamion a když jsem se vracel do pravého pruhu, kamoňákovi se něco nelíbilo. Když předjíždím, šlápnu na plyn, abych se co nejdřív vrátil do pravého pruhu, abych v levém pruhu nepřekážel nikomu kdo jezdí dvěstěvměstětřistazmísta, ale žádné myšky, koukám do zpětného zrcátka, jestli už můžu.
Tak se chci zeptat, na jakou vzdálenost ty tempomaty reagují na vozidlo co předjelo a vrací se do pruhu, abych kamioňáky příště neplašil.
Ujišťuji tě, že nebezpečně nejezdím. Nikdy jsem nepřinutil nikoho šlapat na brzdu. Jak jsem psal, předjíždím s dostatečným rozdílem rychlostí a mezi auta se necpu. Pokud bych nemohl, klidně jedu pár kilometrů za kamionem a nechávám si od něj dostatečný rozestup.
Ale možná že tak jezdíš ty.
V D je asi jiná situace, že tam je víc pruhů a nemusel bych se do svého pruhu hned vracet.
jj, tady je potřeba aby vlastníci slabších aut se nebáli auto podřadit a pořádně šlápnout na plyn. Třeba i o 2 nebo 3 stupně, je-li to nutné. Vlastní zkušenost - sporťák nemám ale se zařazováním problémy nemívám
Nás v autoškole učili, že pro bezpečné zařazení před jiné vozidlo, je potřeba toto vozidlo vidět ve zpětném vnitřním zrcátku. Tímto se po celou dobu aktivního řízení řídím a nikdy jsem neměl žádný problém, ani řidiči za mnou (== neviděl jsem, že by dělali nějaké úhybné manévry nebo se zhoupli prudkým bržděním)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.