Nejste přihlášen/a.
Pánové se tady docela rozepsali, Takže stručně - V téhle řadě RZ písmeno O neexistuje (právě proto, aby se to nemohlo zaměnit), takže tam máte číslo nula.
Howgh.
O není ani v RZ na přání, i když to tak na 1. pohled vypadá. Takže Třeba HON ZA 1234 je ve skutečnosti HnulaN ZA.
V první dotazu je psáno že je O nebo 0 na druhém místě.
Ale v odpovědi ringovi je napsáno 4BO
Tak kde je, na druhém a nebo na třetím?
A ta RZ má 6 a nebo 7 znaků?
Určitě BO 99 99 - už nebyla přidělena - než se k tomu došlo tak bylo už BOA 0000 a dále.
Nevím zda v Praze se vůbec došlo k AB 9999
Schválně dejte celé znění RZ! Protož pokud je "obyčejná" RZ-SPZ pak by měla být např 8B0 1234 nebo třeba BM 12 34
Jinak na stáří nezáleží záleží-na dnu registrace nebo změně ale pokud máte 4B0 pak je to nové znění tedy RZ a je ten znak nula (i když ono jaký je rozdíl : 0 vs O téměř žádn, jde jen jak to které záznamopvé zařízení má znaky uvedené! Ručně psané může být úplně stejná nola i o )
PJen pro doplnění - prvně psané znaky jsou v v daném fontu? (nebo jak se toto nazývá) PC, ale třeba na klasickém psacím stroji , co mám ještě uložen, jsou oba znaky IDENTICKÉ tedy nuka i velké písm. o
Písmeno O(óčko) nesmí být na značce.
Vždy to bude 0 (nula)
Jak již někdo uvedl.
Vynechávají se písmena G, CH, O, Q a W
![]() | registrační značky vzhled.pdf.docx | 1.53 MB |
@magdon to asi napsal úplně správně - "V téhle řadě RZ".
Starší "okresky" přece neměly nulu a přesto to jsou platné značky - DO, RO, BO, SO, OM... A jejich doplnění o další písmenko, tj. DOA, ROA...
2005 a na druhém místě O či nulu? To se mi nějak nezdá. Do roku 2001 by to mohlo být písmeno (označení okresu), od té doby už jen číslo (písmeno O na značce neexistuje). Ale na druhém místě jedině u značky na přání, protože na tom místě bývá na běžné značce označení kraje registrace (písmenem), ale ty se zase v té době nevydávaly.
Mám auto z roku 2012 a má číslo 3AC... Tedy na druhém místě písmeno... Jinak obecně mezi nulou a O je rozdílný tvar... 0 je oproti O štíhlá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.