Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostal jsem pokutu za parkování v modré zóně mimo modrou čáru. Jde o parkoviště na Petřinách mezi ulicemi Na Petřinách a Ankarská s vjezdem z ulice Šantrochova. Podotýkám, že jsem místní rezident a modré zóny mám zaplacené. Na tomto místě jsem parkoval jen proto, že parkoviště bylo zcela plné a nebylo zde jediné volné místo. Nikomu jsem nepřekážel a nikoho neblokoval. Jsem starobní důchodce a zóny si platím právě proto, abych mohl zaparkovat u svého bydliště. Domnívám se, že pokuta nebyla na místě. Parkoviště je celé v modré zóně a jiná značka se zákazem tu umístěna není. Děkuji za odpověď. T.Zikmund
Když čtu o barevných zónách, připomene mi to vtip(?) že administrativa je namáhavé zajišťování, aby ve všech stáncích s občerstvením byl dostatek cedulek s nápisem "PIVO NENÍ" ,
BTW: jednou jsem viděl měšťáky dávat botičky tady
taky jsem tam občas parkoval, když jsem něco vyřizoval v centru, ale naštěstí si mne nikdo nevšimnul. Tak jsem se zeptal proč, odpověděli mi, že pro tu oblast platí tahle značka (jsou na všech dvou ulicích kudy se do té zóny dá vjet):
Na fotce je vidět prd. Nejspíš tam nebude vedle auta 3m pro každý směr jízdy, 5m od iřižovatky apod., takže pokutu zaplatit, zkusit ukecat - jde i domluva, ale městu jde o prachy takže pokud se neznáš s úředníkem tak tě skásnou.
Zóny jsou jen výpalný za původní stav. Holt co si lidi zvolili do zastupitelstva to mají.. Zvolit jiný zastupitelstvo a zóny zrušit.
Každý na to má jiný názor. Řidiči tam bydlící si stěžují, že nemají kde zaparkovat, páč tam parkují přespolní. Jak to má obec ošetřit?
Blázníte? Postavit z daní parkoviště na kterým by se parkovalo zdarma, kde to jsme? Zato namalovat zónu, to nestojí skoro nic a přinese zisk daní v milionech, a máme zase co odklánět přes spřízněnou firmu. Co na tom že míst je stejně jako předtim nebo dokonce míň, a místní za to nejen platí, ale maj i pakárnu když má přijet návštěva nebo řemeslník.
Ten postup je stejný ve všech městech?
Každý chce se svým autem dojet až ke svému domu a vchodu.
Jak to vyřešit?
Tady se přidělalo parkoviště a místa jsou zdarma. To samý jde udělat na spoustě míst, jen málokde to opravdu nejde.
Taky se dá vyvinout snaha aby lidi nepotřebovali tři auta na jeden byt, ale jen jedno. To je ale o stylu života a možnostech v okolí = škola, práce, obchod, doktoři u nosu, pak auto na denní fungování nepotřebuješ.
asd
1 - na jednom sídlišti v našem městě se bude stavět panelák o cca 100 bytových jednotek ale bez podzemních gráží - na ty už prý nezbyly peníze - kde to jsme? A přitom už nyní je o parkovací místa nouze.
Auta jsou stále širší a delší a je jich stále více , ale parkovací místa jsou dle starých norem. Takže se parkuje kde se dá.
2 - I u nás na sídlišti mají rodiny 3 auta - 1 rodiče, druhé dítě a třetí její přítel. A všichni parkují v jedné ulici a to i tak, že jedno auto brání výjezdu druhému.
slavo: "se bude stavět panelák o cca 100 bytových jednotek ale bez podzemních gráží" tohle může vyznívat tak, že si někdo dovolí postavit dům, bez parkovacích stání. ale pokud vím, tak to nelze, nedostal by povolení ke stavbě. samozřejmě nemusí jít o podzemní garáže, ale například o komerční úrovňovou parkovací plochu o 2 ulice vedle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.