Nejste přihlášen/a.
Mám Philips Racing Vision H7 už asi 5 let, vydržely dlouho protože přes den jezdím na parkovačky, ale pro rejpaly ve 147 je H6W která svítí dost ve dne. Původní Racing Vision měla světelný tok 1650 lm. Nynější lepší žárovky jako Philips RacingVision GT200 nebo Nighbreaker 220...tak mají o 200% lepší jas (což je napsáno přimo na obalu od Philipsu)...ale papírově mají všechny světelný tok 1500 lm...což je stejně kolik má Osram Original za 67 Kč. Nejsem teda fyzik, jsou zde i jiné parametry, které určují svítivost...dosah...nebo je to jen marketing?
Díval jsem se i po Ledkách H7 bez homologace. Na Alíku to má všechno nesmyslně lumenů 50 000 a víc. A na Alze nějaká solidní co by měla mít 2800 lm, tak píšou, že za měsíc přestane fungovat a jeden týpek psal, že stejně oslňoval protijedoucí auta i když má světla dobře seřízený. Což nechci. I když co si budeme, ty dnešní světla u moderních aut mají snad za ukol aby řidič ve vozidle viděl všechno a protijedoucí řidič neviděl nic.
Co byste mi doporučili? Nevím, jestli se vyplatí si připlácet za lepší žárovky když nemají vyšší světelný tok. Možná najdu v garáži ještě NighBreaker Silver ze 159tky, ale ty se tam taky budou válet 5 let minimálně, ale to se neskazí co?
S aktuální kombinací to líp nevymyslíš. Pokud vylepšit tak stav světel = sklo, paraboly, tj. přebrousit + lak s UV filtrem, paraboly moc nevyčistíš a znova napařit neni jednoduchý = nový světla.
Ty procenta navíc jsou k minimálnímu normovýmu požadavku, ne ke svítivosti průměrný žárovky.
I legální ledky (homologované pro některá auta/světla) od Osramu mají kolem 1500 Lm a jen jinou barvu světla. Nevýhoda v zimě kdy málo topí a nerozpustí sníh.
Nelegální čína má hlavně mnohem větší čip, takže se to nekamerádí s umístěním vlákna a svítí to i nahoru = oslňuje. Vysoký světelný tok tomu dává korunu (Chtělo by to policejní akci, ideálně s kladivem a na místě vysklívat - nejde o omyl ale úmysl - já vidim na ostatní s. je bezohlednost, mazat se s takovýma je chyba)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.