Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kmitající (uvolněné) sklíčko zrcátka, Fabia

Od: dotaz odpovědí: 4 změna:

Pořídil jsem Fábii, sklo zrcátka na dvěřích řidiče je uvolněné. Při rychlosti na 40km/h začně třepetat, třást se.

Sklíčko drží, neodpadává. Ale je uvolněné.

Přilepí mi to v servisu nebo se musí koupit druhé zrcátko?

Děkuji

doplněno 23.03.25 12:37:

Zrcátko je jinak nepoškozené. Po žádné ráně či nehodě.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejen do melounu a do ženský nevidíš, do zrcátka taky ne. Ale pár smrtelníků už to rozebraný mělo. Skla zrcátek jsou u Fabie lepený na kus plastu a ten je výrobci oblíbenou a bastlíři proklínanou technologií "háčků" zacvaknutý do protikusu.

Sklo na plastovém držáku obvykle drží tak, že sundat jde jen za cenu destrukce. Pokud by snad teoreticky odpadlo, nebyl by problém ho přilepit zpět, ale domnívám se, že tenhle případ to nebude. Spíš někde něco plastového došlo na konec životní dráhy a bude nutné se v tom pohrabat. Servis obvykle mění kus za kus. Ale třeba jen to sklíčko. To závisí na stavu věci a bohužel i schopnostech a duševním rozpoložení opraváře. Sklo zrcátka lze ovládat v obou rovinách bez problému? Vibrace u naší Fabie nastaly v případě poruchy mechanismu natáčení - sklo šlo v jedné rovině volně.

host
hodnocení

0x

U Felicie stačilo odpadávající sklo zpětného zrdcáta sundat (šlo to samo), vyčisti dosadavé plochy a dutiny krytu od prachu a pavouků a pak zrcátko piřlepit dvěma pásy obostranné lepicí/..., aby páska pokryla celou plochu zrcátka. Drží.

Ten způsob uchycení skla k základně mechanismu je pořád stejný, asi není zacvaknuta nebo chybí část pacek, pak ta oboustranka to zachrání.

helin
hodnocení

0x
Dělalo mi to na Fabia 2 taky a bylo odlepene sklo od toho podkladu který je zacvaknuty v mechanizmu zrcatka, přilepil jsem to oboustrankou a drží to už několik let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]