Nejste přihlášen/a.
Mám Fabii II 2009 s centrálním zamykáním na klíče. Chci nechat dodělat dálkové ovládání. Už jsem se o tom radil a byla mi doporučena sada KEETEC CZ 100 autokelly.cz/...
Prosím o odhad kolik by měla adekvátně stát instalace?
Bydlím v malém městě, daleko od Prahy. Chci to dát do autodílny, nikoliv do značkového servisu Škoda.
Tak takhle hloupej abych strkal do Fabie II dálku z číny bych fakt nebyl.
Stačí na vrakáči sebrat z Roomstera nebo Fabie II komfortní řídící jednotku (ne jednotku BSG! nad pedály, tu nechat) a pokud ta komfortka bude z verze z dálkou, pak jen dokoupit nebo sehant staré dálky pasující tuším i z O1 3.gen nebo Fabie 1 a nakodovat.
Jen se vymění jednotky, do elektroinstalace drátů se nešahá a nic nedoplňuje a jen se nakoduje jednotka a dokodují klíče.
Hotovo
Zkoušel se jen podívat na nějaké nabídky té komfortní řídící jednotky.
Problém je že všude v popisu je jen Jednotka centrálního zamykání Fabia II komfort
Ovšem existuje víc modelů tohoto dílu
5J0959433
5J0959433A
5J0959433B
A nikde není napsané v čem je rozdíl nebo která z nich je na dálkové ovladače.
Existuje nějaký seznam dílů s popisky?
To nákodování jednotky a klíčů zvládne mechanik nebo se s tím musí do Škodováckého servisu?
Na kodování klíčů do komfortu stáčí obyč KKL VAG diag kabel. Zvládne to každý autoelektrikář co někdy dělal VW. Je to snažží nežli učit nové klíče (immobilizer).
Ale ty děláš (učíš) z klíče jen dálku. Immo se učí v jednotce budíků. To neřešíš.
Dálku lze naučit i trikem s funkční dálkou přes díru na klíček ve dveřích řidiče. Ale jedna dálka musí být napárovaná. takže diagem obě naučit.
Podívám se ti do katalogu, která komfortka to umí.
Je možné, že tu komfortku co umí dálku máš třeba k vůli silnější výbavě a jen nemáš ty dálky klíčů.
Takže někdy dálky a komfortku a někdy stačí jen ty dálky.
Pro kontrolu, jakej máš rok výroby? Pak Fabie II dostala věci z Octavie II a má místo BSG z Fabie 1 BCM z Rapida.
Dá se i z nových dílů
DA index nahradil starý AH -> klíče z vrakáče od Fabie 1 ideál
Jednotka do MR2010 s indexem A umí dálku -> kuchnout z Roomstera nebo F2 do MR2010
lepší jak keetec a podobně. Funguje pak i odskok kufru, blikání blinkry, dovírání oken, atd...
Je to vůz z 9/2009.
Dobře, děkuji za určení správného dílů komfortní jednotky.
Ty klíče (dálkové ovladače) z vrakáče z Fabie I, můžou být jakékoliv? (nevím jestli existuje víc typů)
Vzal bych obojí na vrakáči.
Děkuji
Co vím, tak fabie měla jen třítlačítkové, ledka u prostředního tlačítka a po oddělení dálky od podkovy s klíčem je na krabičce dálky popiska (pokud není dálka překrabičkovaná), kde je číslo dílu, výrobce Hella a 433MHz. Hlavně poslední indexy musí být za číslem dílu AH nebo nově DA. Jiné indexy nepojedou i když klíček bude stejný na oko.
Pozor na klíčky z dvojkové Octavie. Ty nepůjdou. A poznají se tak, že mají většinou ledku ne uprostřed, ale na okraji u planžety.
Rok 2009 bude mít tu krabičku, jak jsme hledali. takže najdi z indexem A.
Z Fabie 1 z dálkou indexem E komfotka asi nepojede k vůli el. oknům. Takže index A komfort z Fabie 2 musíbejt.
Není zač
Jinak v konfortce se dá blikání blinkry při odemykání nebo zamykání vypnout. případně nechat jen na odemykání nebo jen na zamykání (někdo to nechce).
Dále je možno nastavit prvním stiskem odemknout jen řidiče a druhým zbytek auta. Nebo hned celé auto. taky supr věc, když člověk jezdí sám.
Nebo zamykat při rychlosti vyžší nad 30km/h, tak dobrá funkce k vůli děckám.
Dá se s tím fakt pohrát.
Prosím vás, potřebuji ještě upřesnit ty dálkové ovladače. Mám v tom zmatek.
Procházel jsem inzeráty dálkových ovladačů z Fabie I.
Našel jsem třeba tento:
náhrada originálního ovladače 1J0 959 753 AH
frekvence: 434 MHz
.
Dále kolega mi ukázal dálkové ovládání z jeho Fabie I - je dvoutlačítkové, viz foto.
Na ovladači je uvedeno:
Hella 434Mhz 008444 0678 5FA 008548
.
Vy jste psal o frekvenci 433Mhz, ale tyhle jsou na 434, šlo by to ještě ověřit?
Budu volat na vrakáč, mám chtít ovladače z Fabie I s indexem AH nebo DA jak jste psal? (jestli tohle bude stačit při výběru ovladače)
433MHz nepojedou. Ty jsou na 2,5. generaci Octavie 1 (1999 - 2001)
Já to popletl.
434MHz jsou i DA a AH a možná ten index N z Octavie 1 by taky jel, ale nemá odzkoušeno.
Jinak kolegův klíč není z Fabie, ale na Fabii funguje (k vůli 3.gen a 434MHz).
Primárně je pro Octavii 1 Tour podle roku 2009 na klíčku (09) a Yeti.
Na vrakáči stačí hledat DA index z Fabie 1, Fabie II, Roomstera do MR2010
Děkuji moc! Díly už mám domluveny.
Jen se zeptám na poslední otázku.
Ta komfortní jednotka 5J0959433A má jeden konektor navíc. Viz foto.
Domnívám se, že teď tam mám jednotku 5J0959433 kde jsou jen dva konektory.
Bude v tom autě nějaký kabel navíc co se zapojí do toho třetího konektoru?
Jestli do toho třetího konektoru nemá přijít ještě nějaká dodatečná součástka, jako třeba anténa či vysílač pro to dálkové ovládání.
Ten třetí konektor bývá pro alarm. Zálohovanou sirénu. Nevím jak FII, ale F1 ji měla zezačátku pod stěrači a pak u nádrže. Předpokládám, že FII a Room ji mají u nádrže.
Ale není potřeba a je opět volitelná. Na autě jí mít nebudete. Tudíž ani volný konektor nikde nebude (bývá béžový).
Zde, když mrkneš, tak to bude podobné (viz komfortka pro Fabii 1)
Zapsáním nuly v přizpůsobení se smažou všechny dálky a na dalším kanále se zadá počet dálek co chceš naučit a stiskem postupně naučíš. Dále pak další funkce komfortu související s klíčky.
Dobrý den, právě jsem obvolával autodílny a autoelektrikáře, kdo by to udělal, a jeden z mechaniků mi tvrdí, že je nutné vyměnit všechny zámky, že na dálkovém centrálu jsou jiné.
Říkal jsem mu, že o tomhle jsem neslyšel žádnou zmínku, ale trval si na tom.
Moc tomu nevěřím, ale raději se zeptám jestli se musí také měnit?
Pokud je v autě komfortka bez indexu A, tak ta ovládá stejné zámky jako jednotka s indexem A. Jen má dálku.
Vyjímkou je pokud máš Fabii 1 Junior nebo Classic bez centrálu a někdo tam dal Jablotron centrál, tak potom má mechanik pravdu.
Ty máš Fabii 2 a pochybuju, že se dělala bez centrálu a bez komfortky.
Mechanik to asi neumí a nechce být za blbce, tak ti tohle nažvanil.
Základem je zjistit, zda je přítomna v autě komfortka bez indexu.
Tak v katalogu opravdu jsou jiné, ale to je detail. Drobnost.
Chybí na těle zámku ovládání klíčkem ve dveřích. Tobě tam zůstane jako možnost navíc. Můžeš pak dál ovládat centrál klíčkem ve dveřích nebo dálkou.
Elektricky je to totéž.
Sám jsem si takto předělával na Fabii 1 Classic centrál na centrál s dálkou a stačilo opravdu vyměnit jen komfortku. Akorát já jsem z ní musel odkodovat el. okna, které nemám.
Jinak bych ti to nepsal.
Pokud je komfortka přítomna a jen se vymění za komfortku s indexem A, tak to musí fungovat.
Koukám i na tuhle diskuzi
Takže jak jsem psal. Předfacelift do roku 2010 má věci z Fabie 1. Tedy BSG centrální řídící jednotku (řídí stěrače, ostřikovače, tempomat, světlo interiéru, hlavní napájení auta, klakson,...), která se nachází nad pedálem spojky a Komfortní jednotka (v ní je centrál a el. okna a DO) a nachází se nad pedálem plynu.
Po Faceliftu od 2010 do 2014 je místo BSG a komfortky BCM jednotka, která obě jednotky spojuje v sobě a pochází z Rapida.
Pak jsou i modernější jiné zámky, které zmiňuje tvůj mechanik.
Ty máš jak píšeš model 2009.
Pokud je přítomna komfortka bez indexu, tak je stačí jen prohodit za tu s indexem.
Kuchni auto a podívej se nad pedál plynu.
Dávám vědět jak to dopadlo.
Díly jsem vzal z vrakáče AutodílyVojkov.cz:
Jednotka centrálního zamykání 5J0959433A
Dálkový ovladač 434 Mhz 3 tlačítka 1J0959753AHP
Obojí dohromany s poštovným necelých 800Kč (bral jsem pouze 1 DO)
Problém byl sehnat autoelektrikáře, ale nakonec se podařilo.
Výměna a nakódování stálo 1200Kč, půl hodiny.
Funguje to. Teď uvidím jestli mě tam něco nepřekvapí.
bear: Děkuji moc za rady. Pán mechanik měl obavy jestli to dálkové ovládání pojede, že jsou důležité ty kódy dílů.
Nakonec to vše jede, kódy jsou opravdu správné. V těch kódech se vyznáte.
.
Edit: původní jednotka komfortu byla 5J0959433
Ty zámky dveří jsou trošku matoucí a odrazují, že by to nešlo svým popisem s DO a bez DO. Nicméně pochází z F1 pofaceliftu a elektricky jsou totožné z F1 z předfaceliftu, jen ozubené kolečko s motorkem je u faceliftu napevno a u předface s vyjížděcím čepem, který vyjede z kolečka, až má určitou rychlost a jakoby mechnikou zámku "švihne", kdežto poface je napevno spřevodován a motorek jen tiše zavrčí. Spínače sledování stavu zámku (asi 6ks) jsou totožně zapojeny. Není proč se toho bát.
Ty novější zámky ze Superba2 pro ročníky konce výroby jsou pro lidi, co mají BCM jednotku z Rapida, jak jsem psal. Potom ale nemají komfortky, které jste přehazoval. Ty jsou vpodstatě stejné z F1, ale jen mají jiný firmware v sobě. Proto se nedají použít jen tak s F1, ale s F2.
Jsem rád, že se dílo povedlo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.