Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PNEU na autě a přepis

Od: ffdeste odpovědí: 4 změna:
Zdravím, mám pneu na autě, které nesouhlasí s technickým průkazem, proto bych to chtěl změnit. Buď sehnat jiné pneu a nebo to změnit v technickém průkazu. Myslím si že levnější varianta bude kola přepsat, ale o to víc to bude makačka. Problém je že nemám žádný papír od PNEU. Jak mám postupovat? Na netu jsem našel postup, kde píšou, že se má najít nějaká zkušebna, kde mi dají papír a s tím pak budu muset na úřad. Jenže... kde takovou zkušebnu najdu? Jsem z Liberce a žádnou takovou jsem nenašel. Pomůže někdo prosím? Případně jestli je jiný způsob, tak budu rád mít info o něm. Řeším to i kvůli tomu, že za měsíc mám STK. Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

8x
Máte cca 3 možnosti:
1) Kontaktovat výrobce a zjistit, zda ten váš rozměr pneu lze na vozidle použít. Pokud ano zažádat o výpis z Dekry (2000Kč?), nebo výrobce o ofiko papír (1500-10000 dle výrobce). Plus zápis a poplatky na úřadě.
2) Státní zkušebna, otázka měsíců a několika desítek tisíc za přeschválení technické způsobilosti. Plus zápis a poplatky na úřadě.
3) Sehnat pneu co tam patří v ceně pneu.

hodnocení

7x

určitě levnější a rychlejší varianta bude koupit pneu co tam patří...:)

hodnocení

2x

"Myslím si že levnější varianta bude kola přepsat..."

To ale nemyslíte vážně, že ne *sok*? Nejen, že to vyjde mnohem dráž než nové pneu, ale pravděpodobně Vám to nikdo nepovolí a po utracení značné částky budete tam, kde jste. A určitě to nevyřídíte za měsíc, který Vám zbývá do návštěvy STK.

hodnocení

2x

Nejlepší varianta=nejednodušší! Koupit pneu co jsou zapsané v ORV II (ať již papírovém či v digitálním) pak můžete v relativním klidu na TK a s prttokolem pak i do roku na zápis změny (přepis).

Pokud nejsou pneu schválené výrobcem na daný (schválený) disk, pak Vám NIKDO tyto nedopíše!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]