Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravovat ještě fiata grande punto 2006,

Od: karolok odpovědí: 7 změna:

Mám fiat geabde Punto r.v. 2006 a mám jít na technickou 8/2025.mámsežrané oba prahy rezem a vadný katalyzátor . mám to ještš opravovat a strkat do hoho pebíze , odhad je tak 25 -30 000Kč.Možná bude kepší koupit nějakou ojetinu 30-50tisíc s technickou aspon na 1rok.

Děkuji za radu .

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vaše zmýšľanie je čudné. 30 000 tisíc do opravy alebo 30 000-50 000 na jeden rok a potom zase vraziť do opravy.

hodnocení

1x
Ještě jedna věc, ten katalyzátor je skutečně vadný? Jak to víte, když předchozí technickou ještě nejspíš prošel jakožto funkční?
Dále kolik má auto najeto? Pokud ne nějaký nesmysl, tak vadný katalyzátor má pravděpodobně nějakou příčinu "v motoru", sám je až následkem.

hodnocení

0x
Nebyla tady už jednou stejná otázka? Auto se neskládá jen z prahů a katalyzátoru..Jestli je dobrý motor,spojka, brzdy,tlumiče,převodovka a nezlobí tomu elektrika-Tak se to pořád vyplatí opravit..záleží kdo to bude dělat a jestli to udělá kvalitně. Ojetina za 30-50 se může rozpadnout za týden,ale taky nemusí..Ale jestli chcete,prodám vám ojetinu s technickou na rok a půl..za pouhých 35 tisíc. Takže vlastně ušetříte;)
karolok
hodnocení

Ale jakou ojetinu a kde? No , ono to auto už má něco za sebou, já najel za 4 roky jen 15tis. Km, ale spokka , baterie výfuk servo to už bude všechno odcházet.

Pokud chcete vlastnit-používat ojetinu jakékoliv značky..tak musíte být kutil a srdcař zároveň..anebo mít poctivého mechanika,který umí a bude ochoten se v tom hrabat..Do servisu musí každé auto a každé auto potřebuje investice..Jak víte, že odejde servo? Někdo to předpověděl? Renault Scenic-kousek od Prahy
karolok
hodnocení

To né , to je velké ,Praha , to je pro mě daleko . Jsem z Jihlavy a jsem 73 letý důchodce , nic si opravit neumím . Ale auto potřebuji , zahrádku mám mimo město , jezdíme po lékařích a na větší nákup, jednou týdně . bez auta je to složité . To vím , že do každého auta za mélo peněz , budu strkat zase peníze . Tak nevím , co je pro mě lepší? Nechat si to své , nechat udělat opravu prahů a katalyzátor , projít technickou zase na dva roka a doufat , že spojka a servo řízení ještě vydrží.
Proto jsem chtěl na poradně radu , co by bylo pro mě nejlepší . Nevím , váhám . Vidím také auto stejné Fiat r.v 201 0dovoz itálie bez koroze. za 37 000 technická ještě víc než rok. Je to v bazaru Nové Veselí.

Tak děkuji za rady.

Chápu, že ve svém věku auto opravovat asi nebudete..a že ho potřebujete. Ale tak to má většina lidí..S malým rozpočtem chce být každý pojízdný a na auto se spolehnout..Tak bychom to chtěli všichni. Jestli to auto z dovozu bez koroze za tuhle cenu bude funkční..Tzn.ukážou vám ho i na zvedáku-abyste opravdu viděl skutečný stav..tak asi dává smysl ho koupit.Za ty peníze by to dávalo smysl..Ušetříte si tím řešení oprav stávajícího auta a budete pojízdný bez stresu..Hlavně proveďte dostatečnou zkušební jízdu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]