Dobrý den, nevíte prosím někdo k čemu slouží tento velký měděný kabel, který se nachází v úrovni pod předním nárazníkem (“za chladičem z pohledu pod autem”)? Je spojen s konstrukcí motoru a následně vede k dalšímu bodu kde je spojen ještě s jedním kabelem. Mam podezření na poškození kabelů kunou, protože mi z ničeho nic přestala fungoval pumpa adblue (zkrat na kostru). Díky moc.
Ano jedná se o zemnící pásek. Bere - pól z kostry auta a propojuje motor, převodovku, alternátor,akumulátor a různé části, které jsou oddělený silentbloky. Na foto je rozkousaný, ale nepřijde mi, že je přerušený. Pro kontrolu, stačí vzít vodič a propojit se co nejblíže k čerpadlu. Spíš si myslím, že kousala ještě někde jinde, přímo vodič k čerpadlu.
Díky moc za tipy. Dneska jsem kabel vyměnil, ale bohužel asi bude poškozených více věcí, zatím stále závada P208C - buzení čerpadla adblue - zkrat na kostru. Při přeměření kabelu který vede do DNOX modulu není žádné napětí, nevím tedy k čemu přesně slouží, ale je to divné. Fotku posílám v příloze. Co bych mohl ještě zkusit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.