Nejste přihlášen/a.
Řešil jsem to tak, že jsem si nechával posílat nabídky všech vyhledávačů a pak jsem po telefonu vyjednával. V posledních letech mi už volají sami. Pojišťovnu měním téměř každým rokem. Rozhodující není vyhledávač ani pojišťovna, ale vyjednávání.
Takže chtěli s tebou vydrbat co to šlo, a až když bys jim zdrhnul tak nabídli normální cenu jako bys dostal u konkurence. A ty takovým ... na to kývneš a necháš svoje prachy... Btw i tak je to nejspíš pořád předražený a platíš zbytečně moc...
asd1
Jak můžeš vědět že platí moc a že i tak je to předražený.Když nevíš rok,mororizaci atd prostě nic ..ale i tak to víš.
Obdivuju Tvě nadpřirozené schopnosti.Jakou tedy poradíš pojištovnu na auto o kterém nic nevíme
Dělám to tak, jak radí pan hlada®. Každý rok vypovídám smlouvy u většiny aut a jednoho přívěsu, beru ty nejlevnější, i přesto, že mne někteří straší vším možným.
Zrovna dneska volala paní, že se mi blíží výročí, zdali mi může udělat nabídku. Tak jsem jí sdělil, ať zavolá za 7 týdnů před výročím, páč budu vědět, za kolik mi to dává současná pojišťovna.
Včera příchozí POV+HAV místo 5200 navýšeno na 6408,-Kč - tak jsem si zadal do epojisteni.cz a mají tam úplně to samé za 5050,-kč. Takže sice budu u stejné pojišťovny se stejnými podmínkami, ale musím vypovědět a znovu pojistit ... protože pojišťovna na můj dotaz online nereaguje a čas tlačí.
Máte mít svého pojišťováka, který by se dotázal na možnost nějaké retenční slevy. To je něco co sám vyřídíte jen stěží
@arne1 - sám jistě víte, že "svého pojišťováka" můžete mít, ale on má povinnost pracovat jen pro jednu firmu - tj. pokud mi jako VIP klientovi nabídne 5000,- pojistné, nemůže vědět o lepší variantě konkurence, případně se na ni nemusí dostat.
A takový pojišťovák může často řešit slevy do max. 30% v některých oblastech, u POV možná tak 5-10% (přece jen jsem 20 let z oboru, tak nevím jak dnes).
Zatím mi žádný fyzický človíček nenabídl lepší podmínky u POV-HAV než srovnávače.
Vyhádanou slevu jsem získal jen u pojištění RD - kde se všichni snažili, ale moji 50% slevu u Generali díky řediteli nikdo nedokázal "přehodit".
Zkuste JARO pojištění, pobočky mají pomalu v každém hypermarketu. Můžete i online, ale nefungovalo mi posledně dokončení kvůli nějaké systémové chybě, tak jsem zajel osobně. Samozřejmě mě současná pojišťovna chtěla odrbat, tak jsem srovnal pojištění na Jaro a vyšlo mě to skoro o půlku levněji.
Hele, za mě asi povinné ručení, nebo suri. Tam mi to vychází u stejných pojišťoven nejlevněji.
To všechno nemá smysl. V 95% máme všichni makléři od pojišťoven stejné podmínky. Kdysi mívaly srovnávače od AXA větší obchodní slevu než my ostatní - ale AXA už není. No a pak jde o to, co a jak umíme klientovi nabídnout. Někdy se dají nastavit parametry tak, aby se projevila nějaká další sleva. V některých případech se dá u manažera v pojišťovně domluvit nějaká sleva navíc, ale pokud jde o čisté POV tak dotyčného většinou pošlou do háje.
Také mi přišel od ČPP předpis pojistného (povinné ručení) pro další pojistné období a samozřejmě dražší než loni. Hledám proto také něco nejlevnějšího. Nejlevněji mi vychází prozatím Pillow kde bych to měl o téměř 600 Kč levnější oproti tomu co po mne nyní chce ČPP a proto zvažují přechod k ním. To co mi vypočetla dotazem Pillow mi stejně spočítal jako nejlevnější i srovnávač na pojištění.cz. Některé jiné srovnávače mi to vypočetly i o něco draž.
Já bych to povinné ručení potřeboval až od poloviny května, ale pojišťovny a i některé srovnávače to neumí spočítat dopředu s pozdějším datumem začátku toho pojištění. Mají stanovenou nějakou dobu od kdy nejpozdějí můžou smlouvu uzavřít.
Zajímá mne jaky postup je při změně pojišťovny pro povinné ručení. Je třeba nejdříve vypovědět smlouvu v původní pojišťovně a až pak uzavřít nové s novou a nebo je to možné i opačně? Jaká je lhůta do kdy nejpozději je možné povinné ručení vypovědět před koncem pojistného období?
jaky postup je při změně pojišťovny pro povinné ručení.****nejdříve vypovíte součastnou smlouvu k datu výročí, ale musí být odeslána tak, aby jí obdrželi nejpoždějiu 6 týdnů před výročím.
Pak si sjednáte pojištění od následujícího dne, po skončení součastné smlouvy.
je to možné i opačně?****jasně že to lze.
Výpovědní lhůta je 6 týdnů před koncem. Pokud ovšem dostanete dopis s oznámením změny, můžete výpověď podat do měsíce od data, kdy jste se o změně dověděl. Pojišťovny uznávají i výpovědi podané e-mailem. Datovkou je nezpochybnitelná. Výsledky ze srovnávačů jsou jen pro první hrubou orientaci. Konečnou cenu je potřeba vyjednat po telefonu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.